O băcăuancă și-a recăpătat vederea la Iași, după ce a învins o tumoră oculară rară

0
64

O bacauanca in varsta de 41 ani a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, unde în urma investigațiilor specialiștii au descoperit o tumoră oculară de aproximativ 4 cm. Recent, această tânără mamă a început să-și piardă vederea la ochiul stâng. Situația ei nu era doar una delicată, ci și periculoasă pentru viața sa.  Dupa efoturile medicilor de la Spitalul de Neurochirurgie Iasi vederea i-a fost salvată iar tumora complet eliminată.

Adriana și-a dedicat întreaga viață îngrijirii celor aflați în suferință dar acum a fost randul ei sa fie ajutata de catre medicii Spitalului de Neurochirurgie Iasi. Desi a efectuat un control oftalmologic i-a fost descoperita o tumora oculara abia dupa ce a suferit o criza de fiere.

O băcăuancă și-a recăpătat vederea la Iași, după ce a învins o tumoră oculară rară

Adriana Ghibilic – Pacientă Spitalul de Neurochirurgie Iasi:

„În urma unei crize de fiere, am căzut și am ajuns la Spitalul din Moinești, iar în urma unui CT mi s-a descoperit o formațiune expansivă la nivelul globului ocular, fără limită de separație. După care domnul doctor de acolo a luat legătura cu domnul doctor Eva și așa am ajuns în cel mai scurt timp la dumnealui. Am venit la domnul doctor Eva, mi-a făcut toate investigațiile medicale și au constatat că trebuie operată. Având în vedere că așa a spus domnul doctor Eva, doamna doctor Munteanu, că mi s-a scos de acolo tot ce a fost de socs și operația a fost reușită. Așa spun domnii și eu am încredere”.

Prezența unui proces expansiv al unei tumori în orbită va determina de cele mai multe ori pierderea vederii. Pentru medici sunt dificile astfel de operatii pentru ca in orbita, toate elementele anatomice din interior sunt funcționale, cel mai important fiind nervul optic, cu ajutorul căruia omul vede și transmite influxul nervos de la ochi la creier care integrează imaginea. De asemenea, mai sunt mușchi care coordonează mișcările globului ocular și o multitudine de nervi și artere care participă la ceea ce este denumita generic ‘vedere oculară’.

Lucian Eva – Manager Spitalul de Neurochirurgie Iasi:

„De circa un an si jumatate. De circa un an și jumătate și-a dat seama că începe să-și piardă încetul cu încetul vederea la ochiul stâng. După multiple investigații s-a pus diagnosticul de tumoră intraorbitală. Trebuie să știți că tumorile de orbită sunt tumori rare și care cel puțin în țara noastră își găsesc rezolvarea în puține centre. Puține sunt centrele din țară care fac intervenții de acest gen, Spitalul de Neurochirurgie din Iași fiind unul dintre ele. Supusă intervenției chirurgicale, s-a reușit o rezecție completă a leziunii tumorale, pacienta și-a recăpătat integritatea vederii. Din punctul nostru de vedere, este considerată vindecată”.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments