Dan Ciprian Sfichi, polițistul lovit cu sabia în cap în timpul unei percheziții din decembrie 2017, suportă tot mai greu timpul care se scurge în așteptarea unui verdict final în dosarul în care este victimă. Asta mai ales de când cel care l-a lovit cu sabia în cap este în libertate, după 5 ani de arest preventiv.
Dan Ciprian Sfichi ne-a contactat zilele trecute, exasperat că procesul aflat acum la Curtea de Apel Suceava continuă cu termene amânate. Pe de o parte, Ciprian se teme că Alexandru Huțuleac ar putea fugi din țară și consideră că acesta îl sfidează de la distanță prin atitudinea sa, scrie Monitorul de Suceava.
Între timp, Ciprian Sfichi se descurcă destul de greu. S-a despărțit de soție, iar cei care au fost tot timpul alături de el în acești ani sunt doar părinții, oameni în vârstă.
Polițistul lovit cu sabia în cap și nenorocit pe viață încă își așteaptă dreptatea, la peste 6 ani de la atacul care era să îl omoare
El a fost pensionat medical, cu grad de invaliditate II.
În urma loviturii care i-a despicat capul în două, polițistul a rămas cu infirmitate pe partea stângă, cu afectarea brațului și a piciorului.
Evident că are nevoie și de bani pentru a continua recuperarea, iar deocamdată nu a primit despăgubiri în procesul în care este parte vătămată.
În mod evident acest dosar s-a împotmolit la Tribunalul Botoșani
Acest dosar s-a prelungit atât de mult din cauza lentorii cu care a fost judecat de prima instanță – Tribunalul Botoșani.
Procurorii de la DIICOT au trimis dosarul în instanță la 3 luni de la evenimentele dramatice din decembrie 2017, dar apoi dosarul s-a plimbat între instanța din Suceava și cea din Botoșani.
Abia în vara anului trecut, Alexandru Huțuleac a fost condamnat de Tribunalul Botoșani la 17 ani de închisoare. Această sentință a venit așadar la 5 ani și jumătate de la agresiune…
Huțuleac a fost găsit vinovat pentru comiterea infracțiunii de ultraj în forma tentativei de omor, pentru care a primit 15 ani, respectiv trafic de persoane, pedeapsa în acest caz fiind de 6 ani.
În urma contopirii a rezultat pedeapsa de 17 ani de închisoare, care nu este definitivă.
Conform deciziei Tribunalului Suceava, Dan Ciprian Sfichi ar trebui să primească suma de 9.000 de lei cu titlu de daune materiale și 50.000 de euro cu titlu de daune morale, dar și suma de 57.720 de lei, bani pentru tratamentul medical prin care a trecut și trece.
Cum nu este condamnat definitiv, Alexandru Huțuleac se bucură încă de prezumția de nevinovăție.
Termenele de la Curtea de Apel se succed relativ repede. Huțuleac solicită admiterea unor probe în favoarea sa
Procesul se află acum în ultima sa fază, la Curtea de Apel Suceava.
Aici, la Curtea de Apel, judecata a început în septembrie anul trecut, având loc de atunci destul de multe termene.
Procesul nu pare a fi încă foarte aproape de final, având în vedere că Huțuleac a solicitat, prin avocați, admiterea unor probe în favoarea sa.
Acesta încearcă să scape de răspundere invocând în special faptul că polițiștii de la Serviciul de Acțiuni Speciale care au intrat în casa sa nu ar fi respectat procedura.
Huțuleac încearcă să convingă judecătorii că nu și-a dat seama că polițiștii au intrat peste el în casă, ci a crezut că este vorba de rivali care doreau să îl ucidă.
Inculpatul mai invocă faptul că polițiștii de la SAS nu aveau căști de protecție pe cap, conform procedurii.
Parte din aceste susțineri au fost admise de instanță, în sensul că judecătorii au admis analizarea lor. Ceea ce evident că nu poate reprezenta o acuză la adresa magistraților, dar cert este că procesul se lungește.