Viata la stână cu Codrut Popa, un tânăr de numai 16 ani care are în grijă 200 de oi

0
57

Stana lui Codrut Popa este pregatita pentru Paste. Mielutii au deja cateva luni de zile si cresc frumos si sanatos pana cand vor veni primii cumparatori. Tanarul cioban este un exemplu pentru intreaga comunitate: iubeste oamenii, natura si animalele, iar fara dragoste si pasiune, nu poti avea succes. Despre cum arata viata unui tanar de 16 ani are a ales ciobanitul, veti vedea in materialul urmator.

Codrut Popa are numai 16 ani si are in grija nu mai putin de 200 de oi. O munca grea, care necesita multa rabdare si atentie. Tanarul spune ca a mostenit din familie iubirea fata de animale si nu isi inchipuie viata altfel, decat pe dealurile comunei Scanteia impreuna cu oitele sale!

Viata la stână cu Codrut Popa, un tânăr de numai 16 ani care are în grijă 200 de oi

Codrut Popa, cioban:

„Este foarte frumos, mai degraba as sta la oi aici, decat sa aud masini.

Ma trezesc la 07.00, mananc, ma pun pe magar si ma pun pe drum sa ajung la islaz.

Acesta e un berbec, asa cum imi place mie breaz”.

E multa liniste aici. Un loc in care poti medita asupra vietii si a lucrurilor importante pentru ca totul se rezuma la lucruri simple si timpul parca sta in loc. Pentru Codrut, insa, aici este fericirea si desavarsirea si asta o poate spune chiar si in versuri.

Mai este putin timp pana la Paste motiv pentru care oamenii sunt in cautare de miei. Carnea va fi ceva mai scumpa anul aceasta, spun fermierii insa cei care vor produse naturale, trebuie sa scoata bani buni din buzunar. Si ciobanii se pregatesc intens pentru acest moment al anului, mielutii fiind in plin proces de crestere.

Codrut Popa, cioban:

„De pe data de 15 decembrie au inceput sa fete si pana acum.

Asta are vreo trei zile de cand s-a nascut. E un berbecut. Am zis ca vreau sa il las de samanta.

-De ce?

-Ii ies coarnele asa frumos, este breaz cum imi place mie”.

Chiar daca ii este foarte greu sa se desparta de iubitele lui oite, stie ca fiecare generatie a fost ingrijita si crescuta cu multa dragoste.

5 1 vote
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments