VIDEO Convoaie de tancuri Abrams și sisteme de artilerie Paladin de 9.600.000 $ tranzitează România

0
14433

Convoaie de tancuri americane M1A2 SEPv3 Abrams, sisteme de artilerie M109A6 Paladin cu tun de 155 mm, blindate de infanterie Humme au fost surprinse tranzitând România pe un tren de marfă.

Convoaie de tancuri Abrams și sisteme de artilerie Paladin de 9.600.000 $ tranzitează România

Ucraina a fost al patrulea cel mai mare importator din lume între 2019 şi 2023, după ce cel puţin 30 de state au furnizat ajutor militar Ucrainei din februarie 2022.

Un convoi cu mai multe echipamente militare grele precum temutele tancuri americane M1A2 SEPv3 Abrams, sistemele de artilerie M109A6 Paladin și blindate de infanterie au observate de un român tranzitând prin România pe calea ferată.

La acest moment nu este clar unde a fost făcută filmerea și nici nu este cunoscută destinația acestor vehicule militare.

Această filmare vine la doar câteva zile după ce alte filmări au apărut în spațiul public în care se observă tehnică militară asemănătoare transportată pe cale rutieră în apropiere de Sibiu.

România şi-a dublat importurile de arme în perioada 2019-2023 (o creştere cu 180 la sută), ceea ce reprezentă o cotă de 0,6 la sută din importurile globale de arme majore.

54 de tancuri americane M1A2 SEPv3 Abrams a cumpărat România

România a achiziționat 54 de tancuri americane M1A2 SEPv3 Abrams de ultimă generație în 2023, plus muniţie şi simulatoare pentru instruire, costul total estimat al programului fiind de 2,53 miliarde de dolari.

„Această vânzare va sprijini obiectivele de politică externă şi de securitate naţională ale Statelor Unite, contribuind la îmbunătăţirea securităţii unui aliat NATO care reprezintă o forţă importantă pentru stabilitatea politică şi economică în Europa”, a comunicat  Pentagonul în noiembrie anul trecut.

Pe 13 martie, zeci de transportoare blindate BTR-60 au ieșit din România spre Ucraina, așa cum reiese din înregistrarea video publicată pe o rețea de socializare. Blindatele sunt identice cu cele promise de Bulgaria pentru armata Ucrainei.

Aproximativ 100 de transportoare blindate de trupe din depozitele Ministerului de Interne vor fi trimise de Bulgaria ca ajutor pentru Ucraina, a anunțat în iulie anul trecut deputatul Ivaylo Mirchev de la Schimbarea prosperă – Bulgaria democratică.

3.7 3 votes
Article Rating


Articolul precedent„AUR va pierde pe linie la alegerile locale si la cele prezidentiale”. Remus Pricopie, rector SNSPA, despre noile amenintari ale lui Simion: „AUR respecta cuvant cu cuvant manualul de propaganda si manipulare de tip KGB”
Articolul următorCe caută, zilnic, un avion de 175.000.000$ al SUA deasupra României? Ce misiune are?
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments