Beizadeaua unui infractor din Schitu Duca, cu zero experiență, angajat pe mită la cabinetul unui senator PNL de Iași

0
1657

Fiul unui pădurar cu mai multe infracțiuni la activ  a fost angajat, cu zero experiență în comunicare politică, la cabinetul liberalului Liviu Brătescu. În zona liberală se vehiculează faptul că acest post a fost cumpărat cu câteva zeci de mii de euro, direct de la Costel Alexe, bani care au fost amortizați între timp și, bașca, beizadeaua a căpătat și un loc pe listele de consilieri județeni la alegerile din acest an. Tatăl “tinerei speranțe” liberale este un apropiat al corupților din mediul politic ieșean, din beneficiile infracțiunilor silvice beneficiind în plin mai mulți aleși de la fostul PD și actualul PNL.

Prin mită și infracțiuni se clădește o perspectivă politică puternică pentru viitorii baroni de Pocreaca. Este și cazul lui Sebastian Poiană, un copilandru de abia ieșit de pe băncile liceului,  fost președinte al Colegiului Elevilor Liberali, actualmente student la Facultatea de Silvicultură Suceava și consilier (?!) la cabinetul senatorului PNL Liviu Brătescu. Ce experiență îl recomandă pe junele Poiană ca să ocupe acest post de sfetnic pentru un politruc care are ani de politică câți are copilandru de viață? Biștarii lu tac-su, că nu degeaba există pepiniera CEL, TNL sau vestitele tabere de vară ale PNL, de unde poți să consumi pe loc, să îți iei la pachet pentru acasă, să investești, să crești pe lângă tine dar, cel mai des, să îți  faci o pepinieră de boboci cu părinți dispuși să dea oricât numai să parvină ăla micu.

Așa se face că s-au umplut consiliile deliberative de sosii ale lui Shelly,  copii pomădați peste acnee și cu experiență profesională și de viață cât cuiul din bocanc și nu este de mirare, căci acești neștiutori de nimic fac parte dintr-un plan aparte.  Despre Costică “Tablă” nu se poate spune că-l dă deșteptăciunea afară din casă, dar nici că-I prost grămadă, strâns pe preșul de la ușă. Ceva tot a învățat el în anii de ținut ușa lu ăla, umbrela lu ălălalt, luat scama de pe celălalt sau mestecat cafea pentru ceilalți –  se pricepe să gestioneze și să înmulțească banii care vin sau ies din partid, că dacă nu descoperea PNL-ul, se împrumuta și acum pentru bani de semințe ca să aibă ce ronțăi în pat în timp ce apare Iohannis la TV.

„Jupânul” Poiană

Despre tatăl juneului Sebastian, pădurarul Costel Poiană din Schitu Duca se știe că își bate și își exploatează consătenii, se foloseşte şi de bunurile primăriei în mod gratuit, stâna acestuia cu sute de oi fiind pe terenul public și are spatele plin de proptele, de șeful IPJ Iași, care îi este rudă, politicieni și alte persoane corupte din instituțiile publice. Dintr-un amărât de pădurar, Costel Poiană a reușit în câțiva ani să fie cel mai bogat om din comuna Schitu Duca. În cantonul silvic pe care l-a împărțit ani buni cu soția, de profesie jurist, și cu copii, s-au petrecut cele mai multe dintre faptele penale ale pădurarului acoperit de corupți. Acolo i-a adăpostit în mod ilegal pe ciobani, tot acolo i-a și sechestrat atunci când au vrut să plece.

Cea mai apropiată slugă era unu Ciprian, care e din Tătăruşi. Pe ăsta l-o bătut în drumul mare cu biciul, de n-aveai unde să pui un deget, apoi l-o aruncat într-o căruţă şi l-o dus la stână. Nu i-o dat un leu în ăştia 12 ani de când lucrează la el, tot i-o spus că-i pune bani pe CEC. La uşa din spate la canton, dinspre pădure, cum se intră pe hol, lângă frigider, chiar sub pat, are o triplă rotundă, pe care o foloseşte pentru furt de curent. Când vede ceva la poartă, nu iese până nu scoate firele din tripla aia. Poiană consumă foarte mult curent cu toate acareturile şi nu plăteşte. Mai mult, acest om ţine cu forţa buletinele oamenilor la el. Nici eu nu mi l-am mai luat, mi-am făcut altul. Vindea în fiecare zi opt metri cubi de lemne, în condiţiile în care asta e cota lui pe un an”, este mărturia unui fost cioban pe moşia pădurarului.

Posesor de gater și palat, Poiană sfidează legea în continuare

Potrivit acestuia, oile le-a cumpărat din exploatarea și  vânzarea la negru a lemnului din pădurea de care ar fi trebuit să aibă grijă. Animalele, la rândul lor, ar fi fost supraestimate numeric şi înregistrate la Agenţia de Plăţi pentru Intervenţii în Agricultură, pentru a primi subvenţii. Un alt aspect penal care ar trebui să cadă în sarcina lui Poiană sunt partidele de braconaj la care iau parte şmecherii Iaşului, urmate  de chermeze cu mistreţi şi căprioare la frigare.

Veneau la el ditamai dulăii, despre care am auzit că erau procurori sau ştabi din ăia mari de pe la Iaşi, iar Poiană mă trezea noaptea din pat şi mă punea să jupesc căprioarele în saivan şi pielea mă punea să o arunc pe foc, de nu puteam să dorm până dimineaţă de mirosul acela. Într-o noapte am adus un mistreţ, l-am belit şi pielea o dus-o la Sandu Camfură şi i-o făcut ochinci din ea. Se făcea braconaj acolo, asta ştie oricare… Nu se ferea, pentru că îi are pe ai lui”, a spus ciobanul Vasile.

În 2022,  Inspectoratul de Poliție Judetean Iași i-a retras atestatul de pază lui Costel Poiană și i-au cerut să predea arma. Motivul ar fi problemele penale pe care le are acest Costel Poiană. Problemele penale ale lui Costel Poiana ar fi început in anul 2017 când s-a ales cu o plângere penala pentru amenințare, urmată la 2 ani de zile de o a doua plângere făcută de E-ON care se referea la consum fraudulos de curent la ferma sa din Schitu Duca, acolo unde deține și un gater. Costel Poiană, care a scăpat basma curată cu cele 2 plângeri, mai deține și un palat pe raza comunei Tătăruși. Totul făcut din bani negri. Poliția și Parchetul se fac că nu văd. În tot acest timp, tot din bani furați, Poiană le-a asigurat la copii câte un loc la adevărata școală de hoți – politica, clasa PNL.

4.6 5 votes
Article Rating


Articolul precedentPMP Iași și-a lansat candidații la alegerile din 9 iunie. Petru Movilă candidează la Consiliul Județean Iași
Articolul următorCât ne costă Hoarda de Tablă, atârnătorii lui Nașu Don Costelo Tăblerone de la giudețul muncipiului. Anăliză pe declarățiuni publice de pe Enterneți.
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments