Bogdan Cojocaru, viitorul președinte al Consiliului Județean Iași: Proiectul personal pe care îl voi iniția este construirea unui Institut de Protejare a Mamei și Copilului

0
39

Iașul are nevoie de o maternitate nouă și modernă.

Spitalul „Elena Doamna” oferă condiții improprii în acest moment și, din acest motiv, adresabilitatea sa este destul de scăzută. Maternitatea „Cuza Vodă” este, de asemenea, un spital pavilionar, cu clădiri foarte vechi, iar fiecare an care trece va afecta și mai mult calitatea actului medical.

În al doilea rând, există o întreagă patologie post-natală pe care acum o neglijăm din lipsă de spații medicale. Există traume și cazuri în care nou născuții au nevoie de o supraveghere specială.

Acest institut își propune nu doar să asiste nașterea și monitorizarea sarcinii, ci și dezvoltarea nou născuților până la 2 ani. Această îngrijire a mamei și copilului în primii doi ani de viață există în clinici integrate în majoritatea țărilor europene, iar eu la Iași vreau să construiesc în preimieră în România acest Institut al Mamei și Copilului, în parteneriat cu Ministerul Sănătății.

Vezi detalii în clip:

https://www.facebook.com/Organizatia.Judeteana.PSD.Iasi/videos/1658463018303129/

#PunemIașulPePrimulLoc

#AiciAcumAproapeDeToțiIeșenii

Comandat de Partidul Social Democrat – PSD Organizația Județeană Iași

Executat de Ziarul 7EST

CUI mandatar financiar județean: 21240002
0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentAmenajarea Băii: Idei pentru un Spațiu Relaxant și Elegant
Articolul următorRecalcularea pensiilor le va aduce mai mulți bani vârstnicilor. Ce a spus ministrul Muncii și Solidarității la Iașie
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments