Bullying cinematografic! Un urmărit penal din Iași în rolul vieții lui, alături de Maia Morgenstern

0
1131

Noua cinematografie autohtonă ne pune în fața unei combinații grotești – un urmărit penal din Iași, alături de Fecioara Maria lui Mel Gibson, celebra actriță Maia Morgestern. Până când magistrații vor binevoi a descâlci ițele întinse ale micului mafiot de Bahlui, Baba se bucură de favorurile pe care viața i le oferă unui bufon sadea- femei, roluri alături de artiști consacrați, vilă pe malul lacului Aroneanu, administrație care i-a pus la dispoziție în mod ilegal fonduri, resurse și logistică, sau apartamente la cheie în cele mai noi complexe rezidențiale. De unde atâtea resurse pentru o astfel de agoniseală- o întrebare al cărui răspuns ar trebui să se regăsească în rechizitoriul DNA. După ce a ratat sălile de cinema, actorul –afacerist Vlad Babă va deveni vedetă în sălile de judecată.

Pornit de la nivelul unui bufon dedicat giumbușlucurilor performate în fața unor copii siderați, actorul Vlad Baba a cunoscut desăvârșirea în arta măsluirii actelor publice, devenind personajul principal al unor scenarii elaborate de procurorii DNA. Deși este trimis în judecată împreună cu Costel Alexe, șeful CJ Iași, într-un dosar cu angajări ilegale, fostul manager al Școlii Populare de Arte Titel Popovici a găsit resursele necesare pentru a reveni la conexiunea cu banii publici.

Probabil că nimeni nu-și aduce aminte de vreo performanță teatrală a actorului Vlad Baba. În schimb, omul și-a găsit fraierii bogați care să cotizeze la realizarea unui serial obscur, „6ASE”. Ideea era simplă: odraslele unor potentați ai vremii jucau în acel film, iar asta atrăgea, firește, și o susținere financiară pentru producătorul Vlad Baba. De exemplu, în distribuția filmului s-a aflat și Maria Chirinciuc, partenera de viață a magnatului imobiliar Bogdan Gheorghiu. Atât de talentată s-a simțit tânăra artistă Maria Chirinciuc încât a făcut din nou echipă cu Baba, de data asta la realizarea lungmetrajului „Mașa și cele 6ase umbre”, pentru care a obținut colaborarea cu marea actriță Maia Morgenstern. Calibrul unei vedete precum Maia Morgenstern presupune alocarea unui buget generos. De unde acești bani?

Figurantul Baba, favorit al premiilor penale ale DNA

În paralel cu micile sale experimente artistice de nivel submediocru, Baba s-a înfipt bine în zona funcțiilor publice, fiind numit în 2020, de către președintele CJ Iași, Costel Alexe, direct în funcția de director al Școlii Populare de Arte Titel Popovici. Totul s-a petrecut ocolindu-se legea. Ajuns în acest rol, figurantul de altădată a căpătat o altă anvergură, devenind regizorul unor mișmașuri cu angajări ilegale, prestație care i-a și atras o nouă nominalizare la premiile penale ale DNA, fiind acuzat că ar fi intervenit pe lângă subalternii săi pentru obținerea, de către două persoane, a unor posturi în cadrul instituției pe care o conducea.

De câțiva ani, dosarele în care figurează Babă trenează, fapt ce i-a permis neobositului îndrăgostit de banii publici să caute noi surse de satisfacere a plăcerilor sale financiare.

Figurație de căminul cultural din Aroneanu, avere de primar penal

De menționat că, mai mult ca sigur prin calitățile sale artistice și manageriale manifestate în șoubizul ieșean și mondial, Vlad Babă deținea la nivelul anului 2022 o avere destul de generoasă: teren de 505 mp și o vilă de 244 mp, în comuna Aroneanu, cu vedere la lac, un apartament de 60 mp în complexul Poitiers Towers, și un alt teren de 939 mp, pe malul lacului, în Aroneanu.

Cea mai proaspătă lovitură a dat-o anul trecut la Primăria Dorohoi, unde s-a prezentat drept mahăr în domeniul impresariatului, cerând și obținând 74.000 de lei ca să-i răsfețe pe dorohoieni cu prestația trupei Bere Gratis și a solistului Gabriel Dorobanțu. Pe listă apare și Dan Negru, prieten la cataramă cu Babă.

În ianuarie anul acesta, magistrații au dispus trimiterea dosarului angajărilor ilegale de la CJ Iași în judecată, asupra lui Baba fiind fixată acuzația de complicitate la abuz în serviciu.

Deocamdată, asistăm la un episod – pilot al noului serial în care joacă Vlad Baba, cu un scenariu inspirat din rechizitoriul DNA. Vom urmări acțiunea din episoadele viitoare, nu de alta, dar e păcat să nu aflăm povestea de succes a unui actor mediocru ajuns vedetă nu în sălile de cinema, ci în cele de judecată.

5 1 vote
Article Rating


Articolul precedentCAZUL SPIRTULUI CONTRAFACUT – Dosarul privind spirtul contrafacut cu alcool metilic de la Iasi a fost judecat de un complet nelegal constituit. Repartizarea dosarului nu a fost aleatorie nici la judecata fondului si nici la judecata apelului. Oare isi va asuma Curtea de Apel Iasi faptul ca instanta de apel nu a fost compusa potrivit legii si va admite contestatia in anulare sau va urma o noua musamalizare?
Articolul următorCe a spus Ciolacu în legătură cu declaraţia sa despre Buzău și Moldova. „Nu cred că n-aţi zis vreodată bancuri cu olteni”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments