Cardinalul Pietro Parolin, „numarul 2 din Vatican” vine la Iasi

0
61

Secretarul de Stat al Sanctităţii Sale Papa Francisc, „numărul 2 din Vatican”, cardinalul Pietro Parolin, va fi prezent la Iaşi în perioada 18-19 mai. Eminenţa Sa va celebra Sfânta Liturghie din Ziua Tineretului la nivel diecezan, sâmbătă, 18 mai, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la ridicarea la cinstea altarelor a episcopului martir Anton Durcovici.

Cardinalul Pietro Parolin, secretar de stat, s-a născut la Schiavon, Italia, in anul 1955. La vârsta de 14 ani, a intrat la seminarul din Vicenza şi a fost hirotonit preot la 27 aprilie 1980. Expert în special în chestiuni privind Orientul Mijlociu şi, în general, în cele referitoare la situaţia geopolitică a continentului asiatic, a lucrat în mod special la construirea şi consolidarea relaţiilor dintre Sfântul Scaun şi Vietnam.

Cardinalul Pietro Parolin, „numarul 2 din Vatican” vine la Iasi

De asemenea, a contribuit la redeschiderea dialogului dintre israelieni şi palestinieni, convins de necesitatea unui efort comun pentru „a crea condiţiile pentru o pace adevărată şi dreaptă” în Orientul Mijlociu. În decembrie 2008, a condus delegaţia care a luat parte la lucrările Comisiei bilaterale permanente dintre Sfântul Scaun şi Statul Israel.

Adrian Blăjuță, Purt. Cuv. al Episcopiei de Iaşi: „Dieceza Romano-Catolica de Iasi, cat si urbea ieseana vor trai cateva evenimente foarte importante prin care se vor marca mai multe aniversari: 10 ani de la beatificarea Episcopului martir Anton Durcovici care a avut loc pe stadionul municipal din Iasi, la 17 mai 2014. Este evenimentul principal, aniversar, dar vom marca si 140 de ani de la infiintarea Diecezei de Iasi„.

Cu această ocazie, cardinalul va avea posibilitatea să îi întâlnească pe tinerii veniţi din toată Dieceza de Iaşi, pe preoţii şi persoanele consacrate care se ocupă de formarea acestora. În cadrul predicii, Eminenţa Sa va adresa un cuvânt de încurajare tuturor celor prezenţi.

Adrian Blăjuță, Purt. Cuv. al Episcopiei de Iaşi: „Printre momentele celebrative, in centru va sta Ziua Diecezana a Tineretului care se va desfasura la Catedrala Catolica „Sf.Fecioara Maria” din Iasi, sambata, 18 mai peste 2000 de tineri din toata Moldova pe care se intinde intreaga Dieceza Romano-catolica si-au anuntat deja prezenta. De asemenea, un oaspete special, in aceste zile va fi Secretarul de Stat al Sanctităţii Sale Papa Francisc cardinalul Pietro Parolin care va prezida Sfanta Liturghie impreuna cu tinerii prezenti la Ziua Tineretului„.La 13 septembrie 2004 i-a fost conferit Ordinul naţional Steaua României în grad de Ofiţer prin decret al preşedintelui României de la acea vreme, alături de alţi înalţi prelaţi ai Vaticanului, „în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia deosebită la dezvoltarea relaţiilor dintre România şi Sfântul Scaun şi pentru grija constantă acordată consolidării raporturilor interconfesionale în România”.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentA început Romanian Creative Week 2024, premierele primei săptămâni: Mircea Cantor va prezenta celebra geantă Dior la Iași, Festival du Bonheur pour les gourmands, în parcul Palas, dar și zeci de expoziții, concerte și spectacole de teatru și dans
Articolul următorIasul si Ciurea construiesc un nou drum de legatura, in spate la Fortus
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments