Primarul comunei Gropnița, Ionel Oneagă își dorește să continue proiectele de investiții în comunitate. Cu o vastă experiență adminsitartivă, edilul a reușit în ultimii ani să atragă bani pentru Educație și învățământ, Sănătate, Dezvoltarea infrastructurii sportive și rutiere, să acorde servicii sociale pentru persoanele aflate în dificultate. Toate acestea nu s-ar fi putut face fără implicare.
Accentul este pus pe Educație
„Cu multă implicare și susținere am reușit să extindem și să dotăm Școala Profesională Gropnița, să facem și o grădiniță pentru ca cei mici să nu mai facă naveta. În ultimii am construit și dotat o școală primară în satul Mălăeștu și am reabilitat Școala Gimnazială Săveni. Elevii primesc din partea autorităților -Masa sănătoasă-, un program extrem de util mai ales pentru cei care au posibilități financiare reduse”, a spus primarul Ionel Oneagă.
Comuna Gropnița este un model pentru județul Iași: are o infrastructură sportivă și rutieră pusă la punct. Toate satele vor avea canalizare și condiții pentru un trai decent
Și asta nu e tot. Primarul vrea să achiziționeze microbuze electrice pentru elevii care fac naveta, un proiect care este în plină desfășurare. Tinerii care au rezultate foarte bune la învățătura vor fi susținuți pentru a continua toate ciclurile de învățământ.
Infrastructura rutieră este în plină dezvoltare
Una dintre cele mai importante proiecte când vine vorba de o administrație locală în mediul rural este accesul la drumuri asfaltate. Astfel, pot fi făcute conexiuni cu artere importante, iar cetățenii pot merge mai ușor spre diferite locuri din județ. În comuna Gropnița a fost asfaltat drumul comunal Bulbucani-Sângeri-Săveni, cât și cele sătești din Sângeri, Săveni, Bulbucani, Gropnița, Forăști, Mălăești. De asemenea, au fost amenajate spații verzi și parcuri pentru locuitorii comunei.
„Sunt de părere că am reușit să aduc în comuna Gropnița un acces rutier facil. Mai am ca proiecte în lucru asfaltarea anumitor drumuri sătești pe care doresc să le dezvolt și mai mult pentru ca orice sat din Gropnița să aibă asfalt. Nu e ușor, avem nevoie de bani dar cu implicare vor reuși să realizăm tot ceea ce mi-am propus”, a mai spus primarul.
Dezvoltarea infrastructurii sportive
Gropnița este un model pentru celelalte administrații când vine vorba de săli de sport și terenuri. În prezent are 3 săli de sport dotate cu echipamente moderne la Școala Profesională Gropnița și la Școala Gimnazială Săveni. Pentru activități sportive în aer, tinerii pot beneficia de cele două terenuri sintetice de sport din Gropnița și Săveni.
„Când am început aceste proiecte, oamenilor nu le venea să creadă că în Gropnița vor avea așa ceva: terenuri de sport și săli. Dar uite că se poate. Vreau să fac o sală de sport mare, cu tribună de 180 de locuri”, a mai spus edilul.
Primăria comunei Gropnița a reușit să pună bazele a două proiece extrem de importante: înființarea unei rețele de canalizare în valoare de 25 de milioane de lei și a unui sistem inteligent de distribuție gaze naturale în valoare de 35,6 milioane de lei. Un alt proiect strategic este îmbunătățirea răspunsului la situații de urgență prin cooperare între comuna Gropnița și comuna Risipeni din Republica Moldova. Pentru acesta ar fi necesară valoarea de 870.000 de euro.
„Consider că până acum m-am implicat și oamenii din comună au văzut asta. Sub conducerea PSD și cu conducerea județului a domnului Bogdan Cojocaru sunt convins că județul Iași va avea condiții excelente pentru oameni. Vreau să creez și locuințe, locuri de muncă pentru tineri, să își poate face un viitor acasă, alături de familie! De susținere au nevoie și persoanele vârstnice. Tocmai de aceea am construit un dispensar și un centru de permanență”, a conchis primarul Ionel Oneagă. sursa foto:newsmoldova.ro/ Facebook Primăria Gropnita