Unui medic i-a fost retras dreptul de a mai profesa în România. Hotărârea a fost luată de Colegiul Medicilor în urma unei tragedii care s-a produs la spitalul în care lucra acesta.
Nenorocirea s-a produs la Spitalul Județean Satu Mare. Dr. Raul Pop a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă iar anchetatorii vor să afle acum dacă s-au respectat protocoalele medicale.
O adolescentă în vârstă de 15 ani a murit, anul trecut, din cauza unei miocardite virale. Doctorul care era de gardă ar fi amânat internarea ei.
Sute de oameni au ieșit în stradă la acea vreme pentru a protesta față de activitatea medicului respectiv.
Medic exclus din Colegiul Medicilor. Nu mai poate profesa pe teritoriul României. Ce a făcut?
Sunt acuzaţii extrem de grave, care au ieşit la iveală în urma raportului întocmit de către Colegiul Medicilor din judeţul Satul Mare.
Dr. Raul Pop, de la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare, a fost exclus de către Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor Satu Mare cu unanimitate de voturi.
El nu mai poate profesa pe teritoriul României. Însă poate să atace decizia Colegiului Medicilor Satu Mare în termen de 15 zile de la comunicare la Comisia Superioară de Disciplină a Colegiului Medicilor din România.
”Considerăm că pentru prevenirea unor tragedii se impune sancționarea abaterilor disciplinare comise de medicul Raul Pop Alexandru să se aplice sancțiunea cea mai drastică, respectiv retragerea calității de membru al Colegiului Medicilor din România”, se arată în decizia Colegiului Medicilor din Satu Mare, document obținut de jurnaliștii de la PresaSM.
Reamintim faptul că Raul Alexandru Pop a fost trimis în judecată sub acuzația de ucidere din culpă de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.
Judecătorii urmează să se pronunțe asupra eventualei culpe a medicului sătmărean în cazul decesului Ștefaniei, eleva de 15 ani care a încetat din viață la Unitatea de Primire Urgențe, în cursul anului trecut. Până la proba contrară, medicii se bucură de prezumția de nevinovăție. De altfel, mediul Pop nu a făcut până în prezent nicio declarație publică.
În dosar sunt șase persoane vătămate, dintre care două s-au constituit și părți civile. Este vorba despre părinții Ștefaniei. De asemenea, Spitalul Județean Satu Mare a fost inclus în proces ca și parte responsabilă civilmente. Ceea ce înseamnă că în cazul în care judecătorii vor urma să acorde despăgubiri, spitalul ar urma să plătească în solidar cu medicul Raul Pop.
Fata de 15 ani a murit de miocardită virală. Ancheta continuă vizavi de personalul medical care a fost de gardă la Unitatea de Primire Urgențe, iar oamenii legii vor să constate dacă au respectat protocoalele medicale.
Familia a publicat imagini de pe camerele de supraveghere de la Spital, sperând să demonstreze astfel că adolescenta a nu se afla în stare critică atunci când părinții ei au adus-o la spital.