Premierul Marcel Ciolacu, mulțumit de dezvoltarea infrastructurii din Iași. „Direcţia în care se îndreaptă în acest moment Moldova este direcţia corectă”

0
82

Premierul Marcel Ciolacu, aflat într-o vizită la Iași, a declarat că direcția în care se îndreaptă Moldova în această perioadă este cea corectă.

Marcel Ciolacu a făcut o vizită la Iași vineri, 17 mai. Premierul a abordat mai multe subiecte, printre care și dezvoltarea infrastructurii din zona Moldovei. Mai mult, acesta a inspectat șantierul Spitalului Regional de Urgență din Iași, despre care a vorbit.”A fost o muncă de echipă, a agenţiei ANDIS şi a Ministerului Sănătăţii, şi am reuşit să deblocăm cele mai importante investiţii din domeniul sănătăţii, cele trei spitale regionale. De această dată s-a căutat să se echilibreze întreg teritoriul României şi dezvoltarea să fie una uniformă”.

Marcel Ciolacu, mulțumit de dezvoltarea investițiilor din zona Moldovei

În timpul declarațiilor, premierul nu a uitat să sublinieze importanța investițiilor în infrastructură și a proiectelor de succes finalizate din Iași.”La pachet cu Autostrada Moldovei A7 se finalizează deja şi proiectările pe porţiuni din A8. S-a finalizat Aeroportul din Iaşi. S-a ajuns la un PIB pe cap de locuitor în Iaşi în jur de 15.000 de euro şi sunt ferm convins că după aceste investiţii şi cu acest ritm aceste sume vor depăşite. Este un salariu mediu net în Iaşi în acest moment de 1.000 de euro. Direcţia în care se îndreaptă în acest moment Moldova este direcţia corectă”, a spus acesta.

În același timp, Ciolacu s-a arătat încântat de investițiile care se derulează în acest moment în județul Iași și a susținut că, dacă acestea ar fi fost făcute într-un timp mai scurt, românii din zonă nu ar mai fi plecat la muncă peste hotare.

”Făceam o socoteală cu fostul prefect de Iaşi Bogdan Cojocaru şi în acest moment sunt în desfăşurare numai în judeţul Iaşi 8,3 miliarde de lei în investiţii. Sunt 3,9 miliarde de lei pe Anghel Saligny şi PNDL, aproape 3,2 miliarde în zona de sănătate şi vreo 600 de milioane în zona de învăţământ. Dacă s-ar fi făcut aceste investiţii mult mai devreme şi în învăţământul dual, dar şi în ce priveşte serviciile publice de sănătate, astăzi nu am fi vorbit de un exod atât de mare de români din Moldova în diaspora”, a adăugat premierul.
0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentTot ce trebuie să știi când mergi în vacanță în Turcia. ”Aveți grijă la pietoni și la roaming”
Articolul următorDoliu uriaș în România. Doi tineri avocați au murit în aceeași zi
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments