S-a demarat prima etapa de amenajare a parcului de agrement din zona lacului Ezăreni

0
104

Primăria Comunei Miroslava a demarat prima etapă a proiectului de amenajare a parcului de agrement și spațiu verde de lângă lacul Ezăreni. Intitulat „CROss-border Sustainable Strategies for GREEN Living – Miroslava and Calarasi” („Strategii transfrontaliere durabile pentru un stil de viață verde – Miroslava și Călărași”), proiectul a fost depus spre finanțare prin Programul Interreg VI-A NEXT România – Republica Moldova. Acesta va fi realizat în parteneriat cu Primăria Călărași. Instituția din Republica Moldova va amenaja un parc în zona centrală a orașului.

S-a demarat prima etapa de amenajare a parcului de agrement din zona lacului Ezăreni

Valoarea totală a proiectului este de 884.060,46 euro. Din suma menționată, contribuția Uniunii Europene este de 699.999,74 euro, iar cofinanțarea beneficiarilor este de 184.060,72 euro. Durata de realizare a infrastructurii este de opt luni.

Proiectul face parte dintr-o inițiativă mai largă de dezvoltare verde în jurul lacului Ezăreni (aproximativ 18 hectare). Zona vizată de prima parte a proiectului acoperă 8.913,80 metri pătrați, situată la sud de lac (accesibilă prin Strada Iazului), servind ca spațiu recreativ. Amenajarea parcului include 1.310,55 metri pătrați de alei pietonale și 584,10 metri pătrați de alei pietonale pe pontoane, îmbunătățind accesibilitatea și creând căi pentru plimbări relaxante.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentVideo | Un avion de mici dimensiuni a aterizat de urgență. Este al doilea incident în ultimii doi ani
Articolul următorPeste 100 de designeri, 300 de fotomodele, cel mai mare catwalk din țară, la Palas Iași: toate surprizele anunțate de Romanian Fashion Week
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments