VIDEO. Fake news lacrimogen la CTP! Un abuz asupra unui animal, prezentat de CTP drept o poveste emoționantă de atașament

0
634

Comunicatorii Companiei de Transport Public (CTP) Iași au reinventat povestea Hachiko, făcând dintr-o stăpână abuzatoare o eroină. O angajată CTP, fără nicio experienta în comunicare publică, fostă vânzătoare la o tonetă de bilete, este plătită de CTP cu peste 1200 de euro pe lună sa conceapă și să răspândească minciuni, nici măcar ambalate frumos, cu scopul de a atrage un plus de imagine asupra companiei. Recent, un câine abuzat de o individă cu probleme psihice, care s-a dovedit a-i fi stăpână, a fost prezentată în tonuri colorate, sub forma unei povești lacrimogen de trunchiate

Când minciuna are picioare scurte și eroul CTP Iași are 4 picioare, iese un fake news de toată jena. Zilele acestea, o duduie angajată pe pe sub mână la Compania de Transport Public, care are în atribuții măzgălirea unor propoziții fără noimă pe pagina de socializare a companiei, cu pretenții de informări obiective despre activitatea transportatorilor ieșeni, a văzut un clip cu un cățel așteptând în fața ușii unui autobuz și a născocit  o poveste lacrimogenă de toată jena.

O lecție de loialitate și emoții în stația de autobuz. Un cățeluș devotat a mers pas cu pas alături de stăpâna sa până la stația de autobuz, veghind-o cu loialitate în timp ce aștepta autobuzul. Scenele s-au desfășurat sub privirile calde ale călătorilor și ale șoferului nostru, care a rămas impresionat de devotamentul micuțului patruped.  Înainte de a porni, șoferul a plecat cu grijă, asigurându-se că micuțul erou este în siguranță. La Compania de Transport Public Iași, poveștile de prietenie și loialitate ne inspiră zi de zi”, este postarea de pe pagina CTP Iași.

Comunicatoarea CTP, o fostă vânzătoare la tonetă?

Imediat, truditoarea informațiilor inventate a fost luată în șuturi de internauții care cunoașteau povestea cățelului.  Așa aflăm că, de fapt, cățelul devotat era mai mult abuzat. Așa zisa stăpână, o golancă violentă, a fost surprinsă de călători în timp ce lovește cu geanta și alungă cățelușa care o urmase până la scara autobuzului. În loc să ia act de aceste violențe îndreptate asupra animalului și să sesizeze instituțiile cu atribuții în acest sens, responsabilii CTP au preferat să născocească o poveste care, pe lângă faptul că nu are niciun sâmbure de adevăr, este prezentat marlui pubic într-un limbaj specific unei comouneri de clasa a patra.

Gurile răutăcioase spun că dacă CTP nu reșapa o vânzătoare de bilete, această poveste nu exista. “Azi la bilete, maine la content writter”, spun “gurile rele” din CTP.

Polițiștii din Iași o cercetează pe violenta stăpână a patrupedului

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor al IPJ Iași s-au sesizat în privința imaginilor apărute în mediul online. Conform legii, persoanele care rănesc animalele riscă să fie amendate sau chiar să ajungă la închisoare. Polițiștii din Iași vor verifica exact ceea ce s-a întâmplat în stația de autobuz de la rondul Canta și dacă va fi necesară aplicarea unei sancțiuni  pentru inconștienta care are plăcere a lovi animale fără apărare.

 „Cu privire la imaginile apărute în spațiul public, facem precizarea că cele prezentate sunt în atenția polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași – Biroul pentru Protecția Animalelor, fiind efectuate verificări pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentVideo Exclusiv! Răzvan Lucescu a devenit duminică seara campion în Grecia, cu PAOK. Tatăl său, Mircea Lucescu a fost și el prezent
Articolul următorEtalări desperate de cămpanie, catindații nu iartă pe nimeni. Mătușa ne-a ajutat să desțifrăm ce gândesc ei după poze
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments