VIDEO! Părintele Damaschin: „Nu vă imaginați câtă lumină în suflet, câte lacrimi de bucurie ne poate aduce această mărturie a misiunii noastre, daruind copiilor sărmani ori orfani, mamelor greu încercate de boală și celor flămânzi iubire și credință din Învierea Domnului Iisus Hristos”

0
104
A ÎNVIAT DOMNUL? BUCURAȚI-VĂ ȘI DĂRUIȚI LUMINĂ! ,,Când mergeau ele să vestească ucenicilor, iată Iisus le-a întâmpinat, zicând: Bucuraţi-vă! Iar ele, apropiindu-se, au cuprins picioarele Lui şi I s-au închinat. … Mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului.” Iubiți frați și surori în Domnul, Hristos a Înviat! Cu lumină în suflet și înaintea ochilor, ne aflăm cu toții în fața celei mai mari minuni a lui Dumnezeu, cu credință că El ne va lumina viața, dăruind-ne și nouă o astfel de minune. Astăzi, din mormântul gol al Domnului Hristos izvorăște Lumina ce „luminează în întuneric” și străbate toate colțurile lumii, ajungând în casele, dar mai ales în sufletele celor care vor să o primească. De 2000 de ani, pornind de la această Lumină, Dumnezeu lucrează în viața fiecărui creștin prin Harul Duhului Sfânt, dăruit nouă prin Sfintele Taine.

VIDEO! Părintele Damaschin: „Nu vă imaginați câtă lumină în suflet, câte lacrimi de bucurie ne poate aduce această mărturie a misiunii noastre, daruind copiilor sărmani ori orfani, mamelor greu încercate de boală și celor flămânzi iubire și credință din Învierea Domnului Iisus Hristos”

Primele martore ale acestei Lumini și ale Învierii Domnului Hristos au fost femeile mironosițe, care, după rânduială, au venit la mormânt cu mir, pentru a unge, după ritual, corpul înfășurat cu giulgiuri albe de pânză. Sfânta Evanghelie după Sfântul Apostol Matei ne dezvăluie că acestea au asistat la o scenă de-a dreptul neașteptată. Piatra mormântului era deja răsturnată, iar ele intrând, nu au găsit Trupul Mântuitorului. Îngerul le poruncește, însă, să vestească Apostolilor minunea Învierii Domnului Iisus Hristos. Imediat, Mântuitorul li s-a arătat, I s-au închinat, le-a binecuvântat și le-a cerut să se bucure. Ceva mai târziu, Apostolii primesc nu doar bucuria Învierii și vederii Domnului Iisus Hristos Înviat, ci și porunca de a vesti, de a propovădui, de a vorbi luminii despre Prietenul lor, care a biruit moartea, care aduce pacea, iertarea și lumina, odată ce ne atingem de el și devenim ucenicii lui. Înțelegem de aici că noi, creștinii, urmașii mironosițelor și ai apostolilor avem același îndemn de la Domnul de a ne bucura și de a vesti lumii Învierea Sa. Prin însăși misiunea rânduită de Dumnezeu, întâlnesc zilnic oameni aflați în mari necazuri și grele încercări, ce aleargă la Domnul Iisus Hristos, ultima lor speranță, Salvatorul tuturor. Și sunt atât de mulți care își găsesc în Domnul Iisus Hristos mângâierea și alinarea. Am avut bucuria să-l întâlnesc zilele trecute la un eveniment extraordinar pe reputatul neurochirurg Leon Dănăilă, considerat drept cel mai mare specialist în domeniul său la nivel mondial. Ce declara, cu o pace și o bucurie rar întâlnită, acest minunat doctor, după aproape 70 de ani petrecuți în sala de operație și la patul bolnavilor? Niciodată nu a intrat în sala de operație fără să se roage Domnului să-l ajute și să-l călăuzească. O mărturie care face cât o sută de predici rostite la cel mai înalt nivel. Prin mărturia domniei sale sunt convins că mulți medici tineri vor învăța că dincolo de știința și tehnologia puse în slujba omului, fără Dumnezeu nu putem face nimic sau, altfel spus, știința și tehnologia fără Dumnezeu duc mai degrabă la moarte, decât la vindecare și fericire. Vă vorbesc astăzi despre acest om și sunt o mulțime de oameni de excepție care fac asemenea (medici, profesori, ingineri, artiști etc) pentru a înțelege că este de datoria fiecăruia dintre noi, acolo unde suntem, unde lucrăm sau unde pășim de a vorbi de Domnul Iisus Hristos, Cel din morți Înviat, Prietenul și Stăpânul vieții noastre. Pe șantier, în fabrică, la catedră, în spital, ba chiar și cu arma în mână, de strajă pentru liniștea celor dragi, vorbiți lumii de Domnul și de bucuria Învierii Sale. În vacanță, atunci cand faci o faptă bună, când stai la masă cu cei dragi, vorbește lumii bucuros depre Înviere. Cu cât vom da mai mult mărturie despre Învierea Domnului, cu atât alții ne vor vorbi mai puțin despre moarte și despre urâciunea demonică, ce se revarsă în valuri tsunami acolo unde nu mai este Dumnezeu, acolo unde nu mai este Înviere.
Am petrecut ziua de sâmbătă, ca mai tot postul ce tocmai s-a încheiat, mai întâi în Biserică, înaintea Sfântului Altar, iar mai apoi lângă cei sărmani, bolnavi și greu încercați. Știți unde se vede cel mai bine lumina Învierii, cu mult înainte ca ea să se coboare peste Sfântul Mormânt? În ochii lăcrimând de bucurie ai lui Florin, băiețelul crescut de Maria, o mamă bolnavă de cancer, atunci când a primit o bicicletă, dar și mașina de spălat pentru a-și putea ajuta cu adevarat mama. În îmbrățișarea Carlei, copila de doar 3 ani, care alături de ceilalți 4 frățiori nu vor să mă mai lase să plec din brațele lor, mai ales că ei cred cu tărie că mama lor, Dana, și ea tot cu o formă avansată de cancer, va fi vindecată de Domnul Iisus, care le-a daruit prin noi o căsuță minunată și toate cele necesare în această perioadă cumplită prin care trec. Nu vă imaginați câtă lumină în suflet, câte lacrimi de bucurie ne poate aduce această mărturie a misiunii noastre, daruind copiilor sărmani ori orfani, mamelor greu încercate de boală și celor flămânzi iubire și credință din Învierea Domnului Iisus Hristos. Haideți, dragilor, să ne umplem sufletele de lumină, să le lăsăm să lumineze asemenea unor candele neprețuite tuturor celor din jurul nostru, să dăm mărturie oriunde ne vom afla de bucuria și pacea nepieritoare, izvorâte din Învierea Domnului și să dăruim tuturor celor sărmani, bolnavi și întristați lumină! Vă mulțumesc din suflet pentru tot ajutorul oferit copiilor noștri dragi în campania Grăuntele de Lumină, la care, după cum se vede, mai avem încă mult de lucru și pentru tot sprijinul acordat pentru ducerea la bun sfârșit a lucrărilor de la Clinica Veronica! Cu Dumnezeu, împreună, putem merge mai departe spre a dărui lumină și sănătate! Să vă ocrotească Domnul Iisus Hristos, Cel din morți Înviat, să vă dăruiască multă sănătate, bucurii nepieritoare și mult spor la fapte bune, aducătoare de lumină!
0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentBerlinul vrea sa doneze vila lui Goebbels. Daca nu sunt doritori, va fi demolata
Articolul următorIncendiu la o casă din Vișan. Intervin mai multe echipaje de pompieri
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments