A fost semnat contractul pentru realizarea pasajului de la Agronomie. Câți bani alocă Primăria Iași pentru acest proiect

0
80

Primăria Iași a semnat un contract pentru proiectarea lucrărilor la pasajul subteran din Agronomie cu firma ieșeană 3B Construction Project SRL. Utilitatea unui astfel de pasaj a fost contestată în spațiul public, iar, la un moment dat, municipalitatea a dat semne că nu va mai continua proiectul: studiul de fezabilitate a fost făcut acum aproape 3 ani.
Conform studiului de fezabilitate finalizat în 2021, valoarea estimată a lucrărilor peste acest pasaj era de 23,4 milioane lei. Cel mai probabil, această valoare va fi semnificativ mai mare odată ce va fi gata proiectarea, termenul în acest sens fiind de 150 de zile.
Principalul scop al pasajului este, conform Primăriei, de a descongestiona traficul în zona rondului Copou – Agronomie la orele de vârf. „În momentul de față, tot traficul auto ce vine dinspre bd. Carol I și aleea Mihail Sadoveanu este descărcat în rond, motiv pentru care la intrarea în zona inelară se creează aglomerații de trafic. Pentru fluidizarea traficului a fost propus un pasaj subteran, dedicat circulației auto, cu două benzi de circulație, câte una pentru fiecare sens de mers. Acest pasaj subtraversează rondul Copou prin mijlocul său”, se arată în caietul de sarcini aferent procedurii de achiziție a serviciilor de proiectare.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentUn nou liceu va fi construit la Iași: 12 construcții vor fi demolate pentru a face loc unității de învățământ
Articolul următorO cofetărie din Făgăraș folosea ingrediente expirate de șapte ani. Cum au reacționat inspectorii ANPC
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments