A murit reputatul chirurg iesean, prof.dr. Teodor Stamate

0
1164

Doliu la Spitalul Sf. Spiridon dupa ce s-a stins din viata Teodor Stamate, seful clinicii de Chirurgie Plastică și Reconstructivă. Cu o cariera prestigioasa, profesorul emerit a reusit peste 25.000 de intervetii chirurgicale. Fostii colegi si elevi de-ai acestuia deplang trecerea in nefiinta a reputatului medic.

„Cu profundă durere și tristețe ne despărțim de cel care a fost și va rămâne Profesor Emerit Teodor Stamate, membru de onoare al Academiei de Științe Medicale, care a părăsit astăzi această lume, după o lungă și grea suferință. Prof. Stamate a fost un om cu totul deosebit și un prieten desăvârșit, un profesionist de marcă, etalon al chirurgiei plastice Românești! A format de-a lungul vieții sale numeroase generații de chirurgi plasticieni și a contribuit la promovarea chirurgiei plastice Românești pe plan internațional”, a transmis reputatul medic clujean Alexandru Georgescu.

A murit reputatul chirurg iesean, prof.dr. Teodor Stamate

„Astăzi s-a stins un mare chirurg plastician…D-nul nostru Profesor Teodor Stamate! O enciclopedie pe picioare, un mare mare mare profesionist! Atâtea generații au trecut prin mâna dumnealui și fiecare dintre noi am avut de învățat atât de mult…o fire mai vulcanică uneori,neînțeles alteori de către noi cei mici, dar înțeles după multă muncă și învățătură. Eram mici și fascinați de cum opera,preda,povestea! Domnule profesor, nu am reușit să vă transmit cat erați în viață cat de mult ați însemnat în pregătirea mea și cuvintele sunt prea puține și sărace în acest moment! În numele meu și al multor altor colegi: odihnă veșnică și Bunul Dumnezeu să vă țină de-a dreapta Sa! Ne înclinăm în fața dumneavoastră și vă dorim călătorie lină către viață cea de veci! Să le povestiți tuturor celor de acolo câte ați făcut pe acest pământ pentru chirurgia plastică din Moldova și întreaga țară”, a precizat Clara Ibanescu, medic la Spitalul Judetean Suceava.

„Astăzi a plecat dintre noi Profesorul Teodor Stamate, cel care mi-a fost mentor, prieten și model de viață. Dintre tot ce ar fi putut să fie, poet, scriitor, actor sau pictor, a ales sa fie cel care a ridicat chirurgia plastica ieșeană la nivelul celei mondiale, chirurg și dascal talentat salvând vieți și modelând destine. Respectul și aprecierea, atât a colegilor români, cât și a elitei chirurgiei plastice internaționale s-au datorat numeroaselor lucrări științifice și inovații în domeniu, dintre care strălucește Tratatul de Chirurgie a Nervilor Periferici, lucrare de referință la momentul respectiv”, a spus doctorul Andrei Lazar.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentGruparea din Copou continua transferurile pentru noul sezon. Iesenii au semnat astăzi cu 3 jucători din Portugalia
Articolul următorFostul viceprimar al Harlaului a fost prins in flagrant de DNA cand primea 30.000 de euro ca sa intervina pe langa un primar
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments