Bogdan Cojocaru, candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Iași: Proiect de căpătâi – Centrul de Incluziune Școlară

0
48

„Vreau ca Iașul să devină studiu de caz național în privința prevenirii abandonului școlar, unde avem una dintre cele mai mari rate la nivel european, de peste 15%.

Vreau să creăm un sistem de meditații pentru elevii de gimnaziu în mediul rural care au nevoie de ajutor. Vrem să luăm elevii din clasa a VI-a, cu medii de 3-4-5 la Limba Română și Matematică, și să-i ajutăm să treacă Examenul de Capacitate de la sfârșitul clasei a VIII-a cu minim media 7. Aceasta le va permite să se înscrie la licee bune din Iași, să-și continue studiile, să obțină o diplomă și să se integreze în câmpul muncii. Din asistați social ei vor deveni plătitori de taxe. Își vor întemeia familii, vor produce plus-valoare și vor menține piramida socială.

Planul este să identificăm elevii cu rezultate slabe și să le asigurăm o pregătire adecvată după ore. Scopul: creșterea nivelului de cunoștințe cu cel puțin 4 puncte ca medie școlară. Vom asigura cadre didactice de Limba Română și Matematică, programul de meditații se va derula în cursul după-amiezii în cadrul școlii, iar toți copiii vor avea asigurată o masă caldă completă la prânz.

Meditațiile vor fi asigurate fie de profesorii din școală, dacă vor dori acest lucru, sau de alți profesori și tineri absolvenți de facultate care vor fi interesați să susțină ore. Toate cadrele didactice vor fi plătite suplimentar, Consiliul Județean urmând a aloca un buget anual și va coopta parteneri privați în acest proiect. Vom acoperi cheltuielile de transport ale profesorilor și vom plăti orele suplimentare.

Propunerea mea este de a derula primii 3 ani un proiect-pilot în 3-4 comune mari din județ, urmând a pregăti câteva sute de elevi. Vedem rezultatele după 3 ani și extindem proiectul la nivelul întregului județ. Iașul trebuie să devină un model de succes în România prin acest proiect. Scopul este de a transforma, prin etapa inițială, 300 de copii fără viitor în 300 de liceeni care vor avea rezultate bune, se vor profesionaliza și vor deveni vectori sociali activi. A duce elevi de 12 ani de la nota 4 la nota 7 înseamnă a salva câteva sute de familii în viitor, înseamnă câteva sute de case pe care aceștia le vor construi, înseamnă taxele și impozitele pe care le vor plăti și toată bunăstarea pe care ei o vor crea în jur. Înseamnă, în primul rând, un viitor mai bun pentru ei.

Ulterior, vom avea 3.000 de copii din județ care vor fi ajutați să își ridice nivelul de pregătire astfel încât să ia Capacitatea cu o notă mai mare de 7. Proiectul de meditații va deveni un proces continuu care va transforma viața socială a Iașului pentru totdeauna. Transformăm copiii defavorizați din viitori asistați social în profesioniști care întemeiază familii și contribuie la bunăstarea societății. Dacă tot vorbim despre educație, haideți să facem ceva concret.

Asemenea proiecte de meditații sistematice, pe termen lung, există deja implementate la scară redusă în România, prin finanțarea unor fundații susținute de retaileri cu mare putere financiară. Sistemul există, are rezultate și trebuie să devină una dintre platformele care să dea identitate Iașului. Preocuparea pentru educație nu trebuie manifestată doar prin declarații, haideți să facem lucruri concrete. Eu, Bogdan Cojocaru, vreau să las Iașului acest proiect” – Bogdan Cojocaru, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Iași.

Comandat de Partidul Social Democrat – PSD Organizația Județeană Iași
Executat de Ziarul 7EST
CUI mandatar financiar județean: 21240002
0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments