Cu ce se ocupă cei doi băieți ai lui Dorinel Umbrărescu. Tinerii învârt sute de milioane de euro după retragerea antreprenorului băcăuan din afaceri

0
2177

Dorinel Umbrărescu construiește cam 50% din drumurile și autostrăzile din România. „Regele asfaltului” deține două firme – Tehnostrade și Spedition UMB, companii de construcții utilitare și de infrastructură – pe care le controlează împreună cu soția sa, Mirela Umbrărescu.

Dorinel Umbrărescu urmează să lase cele două afaceri în grija celor doi băieți ai săi, Alexandru-Teodor (33 de ani) și Petru Răzvan (31 de ani), pe care deja îi pregătește de ceva timp în această direcție. Cu siguranță va avea o pensie liniștită și lipsită de griji, dar, în același timp, vrea să lase companiile sale de suflet pe mâini bune, scrie romaniatv.net.

Regele asfaltului a lucrat, până la începutul anilor 1990, în cadrul Întreprinderii Agricole de Stat din localitatea Podu Turcului, județul Bacău, și a continuat în cadrul autobazei Întreprinderii Regionale de Transporturi Auto din aceeași localitate, scrie playtech.ro A debutat în lumea afacerilor abia la sfârșitul anilor 1990, inițial ocupându-se cu transportul internațional. A început cu două camioane, dar în câțiva ani, flota sa de transport a ajuns la peste o sută de mijloace de transport.

În 2017, profit.ro anunța că Regele asfaltului și-ar fi vândut partea sa de acțiuni din compania Spedition UMB către soția șii fii lui, el păstrând doar 1% din companie. Mirela Umbrărescu, soția omului de afaceri, a ajuns, astfel, să dețină 89% din companie, iar copiii câte 5% fiecare.

Cu ce se ocupă cei doi băieți ai lui Dorinel Umbrărescu

Tânărul Alexandru-Teodor a intrat în atenția presei din România în 2010, când a produs un accident de circulație extrem de dur. Avea pe atunci doar 19 ani. Acesta a ajuns la spital cu traumatisme și contuzii. La rândul său, Petru Răzvan este un binecunoscut șofer de raliuri, cu un CV impresionant și competiții de gen importante la care a și câștigat premii.

Ca urmare a retragerii tatălui din afaceri, Alexandru și Răzvan au pe mână acum sute de milioane de euro și mii de angajați, făcând parte din conducerea celor două mari companii de construcții UMB Spedition și Tehnostrade, alături de mama lor, Mirela Umbrărescu.

Cu o avere estimată la peste 300 de milioane de euro în 2022, Dorinel Umbrărescu face parte din elita județului Bacău, alături de frații Dedeman, Ioan Teslaru și Ștefan Vuza, alți milionari, și cu companii importante pe piața românească.

Fiul cel mare al lui Umbrărescu, implicat într-un grav accident, în 2010

Cu 14 ani în urmă, Alexandru-Teodor a produs un grav accident, după ce a încercat să depășească mașina din fața lui și a intrat în coliziune cu un autoturism care venea din sens opus.

U. Alexandru, de 19 ani, in timp ce conducea un autoturism, cu directia de mers catre Adjud, pe fondul efectuarii unei depasiri, a patruns pe sensul opus de mers si a intrat in coliziune laterala cu un autoturism condus regulamentar de I. Cristian, de 33 ani. Autoturismul condus de U. Alexandru Teodor a ricosat si a intrat in coliziune frontala cu un autoturism, condus regulamentar de B.Catalin, de 28 ani, dupa care a acrosat un alt autoturism condus de A. Elena. Ulterior, autoturismul a revenit pe sensul de mers, dupa care a parasit partea carosabila catre dreapta, intrand in coliziune cu un stalp apartinand retelei de iluminat public„, potrivit comunicatului Poliției emis în data de 17.03.2010.

In urma accidentului, 5 persoane au fost transportate la Spitalul Judetean Bacau, unde au fost diagnosticate cu diverse traumatisme cranio-cerebrale, plagi, contuzii si fracturi.

2.7 3 votes
Article Rating


Articolul precedentBaia Mare, Iași, Buzău și București, printre orașele din România cu cel mai aglomerat trafic rutier
Articolul următorDinozaurii politici, la apusul traseismului ce i-a făcut nefrecventabili
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments