UPDATE! Revoltător: elevii școlii din comuna Strunga au primit sandvișuri putrezite și cu mucegai. 16 copii sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase

0
253

16 elevi s-ar fi simtit rau dupa ce au mancat sandvisul primit de la scoala prin programul „Masa sanatoasa”.

Se poate vedea din imagini cum sandvisul are sunca cu mucegai. O parte dintre cei care au mancat sandvisul au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase.

„Concret, s-au adresat si au necesitat internare un numar de 7 pacienti pediatrici( pana in momentul de fata), urmeaza sa mai beneficieze de supraveghere inca un numar de 7 copii. In momentul prezentarii in cadrul triajului spitalului, pacientii prezenti nu au necesitat consult multidisciplinar( monitorizare ATI ) si speram nici sa nu fie nevoie. Copii sunt, in momentul actual, stabili din punct de vedere hemodinamic si respirator; nu prezinta suferinte acute”, a spus Florin Rosu, managerul unitatii.

În cazul intoxicațiilor de la Școala Strunga, Direcția de Sănătate Publică Iași a declanșat o anchetă epidemiologică. Rezultatele primei etape sunt următoarele:
• 14 elevi au prezentat probleme digestive (grețuri, vărsături) și alergice.
• 5 elevi au ajuns în momentul de față la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, urmând ca restul de 9 elevi să fie transportați în cel mai scurt timp.
• Elevii au ajuns la cabinetul medicului de familie, care a solicitat intervenția ambulanțelor. O parte dintre aceștia prezentau forme mai ușoare.
Ancheta epidemiologică va continua. Mai multe amanunte se vor oferi în perioada următoare și după ce se vor afla rezultatele de la laboratorul care va prelucra probele prelevate de la elevi.
În funcție de rezultatele controlului, Direcția de Sănătate Publică Iași va lua măsurile corespunzătoare.

„La copii din Strunga intervine SAJ . Vom trimite și noi mașina de victime multiple pentru preluarea mai multor copii și aducerea la Spitalul de Boli Infecțioase”, a declarat prof.dr.Diana Cimpoesu, medic sef UPU-SMURD Iasi.

 

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentDon Costelo, il capo di tutti capi! Di latta!
Articolul următorPrimarul Mihai Chirica: „ Crescut într-o familie decentă, cu bun simț și modestie, cu credință în Dumnezeu, am dus această campanie electorală fără atacuri la persoană, fără injurii”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments