585.000.000 lei bonusuri în 3 ani la Romsilva care trebuia să monitorizeze urșii sălbatici din țară

0
47

585.000.000 lei bonusuri în 3 ani la Romsilva care trebuia să monitorizeze urșii sălbatici din România. Asta arată bilanțurile Romsilva care abia acum anunță că va monta camere video pentru animale. Fiecare angajat ia, în medie, 1.000 de lei bonus sau spor pe lună.

O fată a fost ucisă de urs în această săptămână, fapt care a dus la mobilizarea mai multor insituții care, până la acel moment tragic, nu și-au făcut treaba.

585.000.000 lei bonusuri în 3 ani la Romsilva care trebuia să monitorizeze urșii sălbatici din țară

Din acest document, reiese că România are cu 4.000 de urși pe capacitatea sa de management. Altfel zis, instituțiile autohtone, de la Ministerul mediului până la Romsilva, nu au capacitatea de ține în frâu populația copleșitoare de urși.

După tragedie, azi a ieșit Romsilva cu declarații asigurându-ne că are în vedere monitorizarea urșilor și că va pune camere video. Acum, când tragedia a fost consumată.

Romsilva, mobilizare după tragedie

„Astfel, vor fi identificate şi monitorizate cu atenţie traseele turistice cele mai expuse interacţiunii dintre om şi urs, vor fi amplasate panouri de avertizare referitoare la prezenţa urşilor, pe aceste trasee turistice care se suprapun cu fondul forestier de stat administrat de Romsilva, dar şi recomandări pentru prevenirea şi evitarea situaţiilor periculoase.

De asemenea, vor fi instalate pe aceste trasee turistice, în zonele de risc, camere de monitorizare a faunei cu transmiterea instantanee a imaginilor, pentru identificarea în timp real a prezenţei urşilor în zonele traseelor amenajate, frecventate de către turişti”, a transmis Romsilva.

Romsilva susține că din cele 100 de fonduri cinegetice pe care le gestionează, au fost evaluate anul trecut circa 2.700 de exemplare de urs. În România ar exista 8.000 de astfel de exemplare.

Bonsuuri de 167.000.000 lei bugetate pentru anul de „austeritate” 2024

Dacă Romsilva nu și-a făcut treaba de monitorizare a urșilor, a reușit să ofere, în 3 ani, suma de 585.000.000 de lei drept bonusuri angajaților săi. Bonsurile se dau, desigur, dacă îți faci meseria cum trebuie.

Potrivit documentelor consultate de Newsweek, Romsilva și-a bugetat pe anul 2024 bonusuri de 167.000.000 de lei.

În 2023, angajații au luat bonusuri în valoare de 248.000.000 de lei, iar în 2022 bonusurile au fost de 170.000.000 de lei.

Romsilva are un număr de 14.100 de angajați. Astfel, în anul 2024, fiecare angajat a primit, în medie, suma de 1.000 de lei bonus pe lună.

Cum Romsilva nu își publică transparent gruila de salariu a angajaților, cel mia probabil, bonus este acordat suma forma sporului pentru condiții vătămătoare de muincă în cuatum de 15% și pe care îl primește tot bugetarul din România.

Cum s-a produs tragedia din Bucegi?

Tânăra de 19 ani care a murit, marţi, după ce a fost atacată de un urs pe traseul Jepii Mici din Masivul Bucegi avea leziuni foarte grave produse prin căderea de la înălţime, însă şi rănile provocate de animal erau foarte grave, au stabilit medicii legişti.

„Au fost două tipuri de leziuni: leziuni produse prin precipitare, cădere de la înălţime şi leziuni produse de urs. Leziunile cele mai grave sunt cele prin cădere, dar şi cele produse de urs erau incompatibile cu viaţa.

Care i-a determinat mai repede decesul urmează să se stabilească, dar avea leziuni foarte grave prin precipitare, prin cădere de la înălţime”, a declarat, joi, pentru Agerpres, şeful Serviciului de Medicină Legală Prahova, Vasile Drăghici.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments