Dezbatere publică pe Acordul de Mediu al autostrazii A8

0
115

Cifra anunțată este de aproximativ 5 miliarde euro fără TVA pentru tronsonul Motca-Leţcani-Ungheni al autostrazii A8. Ieri a avut loc o dezbatere publica pe Acordul de Mediu al autostrazii pe segmentul iesean iar cele mai mari problemele sunt legate de costurile mari de executie.

Reprezentantii ONG-urilor spun ca pentru cei 159 km de pe Miercurea Nirajului-Leghin avem un cost aproximativ de 6,3 miliarde euro, iar pe tronsonul Motca-Leţcani-Ungheni care are 93 km avem un cost aproximativ de 53,76 milioane euro/km adica 5 miliarde euro fără TVA.

Petru Movilă, initiator proiect

„Au fost anumite probleme ridicate, sigur, nu este o scuza. Proiectul nu poate fi oprit. Nu s-au realizat noduri de legatura de la autostrada cu iesire spre Helesteni. Nu s-a realizat un nod de legatura Iasi- Botosani care trece prin PopricaniSe vor putea face in functie de trafic si reproiectare cu aceste noduri de acces”.

Cel mai important segment este cel care trece prin orasul Podu Iloaiei .

Petru Movilă, initiator proiect

„Odata avizat acest proiect si autorizat, executia sa inceapa cu tronsonul prioritar din dreptul localitatilor Podu Iloaiei – Budai pentru a salva traficul din zona”.

Valoarea de pe secțiunea montană are HG pe indicatorii tehnico-economici aprobați, în timp ce la tronsonul Motca-Leţcani-Ungheni urmează această etapă.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentProtocol de colaborare cu CFR pentru dezvoltarea transportului metropolitan în comunele învecinate cu municipiul Iasi
Articolul următorVIDEO! O adolescenta a murit după un accident produs la Chicerea
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments