DNA a extins urmarirea penala fata de Florian Coldea si Dumitru Dumbrava

0
41

DNA a anuntat in aceasta seara ca a extins urmarirea penala fata de Florian Coldea, Dumitru Dumbravă, Doru Trăilă și Dan Tocaci, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de influență (față de trei persoane) și constituire a unui grup infracțional organizat.

Potrivit DNA, primii trei ar fi pretins de la primarul din Rovinari, suma de 600.000 de euro plus TVA, în schimbul căreia ar fi lăsat să se creadă că au influență asupra unor magistrați din cadrul unor instanțe de judecată și că i-ar putea determina pe aceștia pronunțe hotărâri favorabile martorului într-un dosar penal în care acesta era judecat.

Edilul, prin intermediul unei rude, ar fi remis celor trei inculpați o plată parțială din folosul pretins, respectiv suma de aproximativ 234.000 de euro.

În același timp, inculpații ar fi folosit o societate de avocatură pentru a transfera sumele de bani provenite de la potențialii beneficiari ai presupusului trafic de influență către societățile de consultanță pe care le controlează, creând aparența de legalitate a acestui circuit financiar, prin încheierea unor contracte de asistență juridică, respectiv contracte de consultanță.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane juridice, cu privire la săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentMurfatlar Vinul obține medalii de aur la Vinarium 2024, cel mai prestigios concurs de vinuri din Europa de Est
Articolul următor50 de milioane de euro pentru construcția Depoului Dacia
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments