Mirra Andreeva este noua campioană a turneului WTA 250 UniCredit Iași Open

0
42

În marea finală începută cu o întârziere de patru ore, din cauza ploii și încheiată la miezul nopții, Mirra Andreeva, 17 ani, locul 31 WTA, principala favorită, a învins-o pe Elina Avanesyan, 21 de ani, numărul 75 mondial, favorită 5, scor 5-7, 7-5, 4-0, adversara sa retrăgându-se la 0-4 în decisiv.

Mirra Andreeva a câștigat primul titlu WTA din carieră, în timp ce Avanesyan a atins, de asemenea, cea mai bună performanță la Iași, prima finală în circuit.

Mirra Andreeva a obținut 250 de puncte WTA și un cec în valoare de 30.650 de euro, iar finalista Elina Avanesyan va rămâne cu 163 de puncte WTA și 18.110 euro. După victoria de la Iași, Mirra, care a început turneul pe locul 31, a urcat pe 23 în ierarhia mondială, cea mai bună poziție din carieră, pe care s-a mai aflat în luna iunie. De cealaltă parte, Elina Avanesyan a urcat pe locul 58 în clasamentul WTA.

Finala probei de dublu a fost câștigată de perechea Anna Danilina (Kazahstan) / Irina Khromacheva, principala favorită, 6-4, 6-2 cu dublul favorit 2 format din Alexandra Panova și Yana Sizikova.

Victorie clară pentru perechea Anna Danilina (Kazahstan) / Irina Khromacheva, care acumulează 250 de puncte WTA și un cec în valoare de 11.150 de euro, finalistele Alexandra Panova și Yana Sizikova rămânând cu 163 de puncte WTA și 6.270 de euro.

Turneul de tenis feminin, ca și turneul ATP Challenger 100 Concord Iași Open powered by MET, care a avut loc în perioada 8 – 14 iulie, au fost organizate de Asociația Iași Open în colaborare cu Primăria Municipiului Iași și Concord Service Center.

„A treia ediție a turneului de tenis feminin din Capitala Moldovei a reprezentat din nou o competiție sportivă de mare succes, în ciuda unor probleme cauzate de vremea nefavorabilă. Nu afirm doar eu acest lucru, ci și participantele la turneu, spectatorii, telespectatorii, oficialii din țară și din străinătate și, mai ales, toți iubitorii de tenis! Spectacolul sportiv a fost total, cu meciuri palpitante și lovituri dintre cele mai spectaculoase!

În ceea ce mă privește, voi continua să susțin cu aceeași pasiune această competiție, pe care o doresc din ce în ce mai performantă. De asemenea, îmi reafirm dorința de a sprijini orice demers de promovare a sportului alb și a sportului, în general. Iașul iubește tenisul! Iașul iubește sportul!

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentAlexandru Muraru îl face „escroc” pe George Simion și îl acuză de intimidare: „Este tactica pumnului în gură”
Articolul următorÎn ce stadiu au ajuns lucrările de modernizare a șoselei Bucium
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments