Primaria vrea sa se ocupe si in aceasta iarna de termoficarea orasului

0
46

Primaria Iasi a inceput demersurile pe langa Autoritatea Naţionala de Reglementare în domeniul Energiei pentru reînnoirea licenţei de prestarea serviciului public de alimentare cu energie termică și pentru exploatarea comercială a capacităților de producere a energiei electrice și termice.

Acest pas este necesar pentru obtinerea statutului de operator de termoficare al orașului. In prezent, Primaria organizeaza o licitație deschisă pentru delegarea gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică pentru o perioadă de 10 ani, cu posibilitatea de prelungire cu încă 5 ani.

Desi termoficarea a secatuit bugetul orasului, Primaria a anuntat ca va face noi investiții, de circa 85 de milioane de euro, din care 70 de milioane din fonduri europene. Primăria Municipiului Iași este operatorul de termoficare al orașului din anul 2021, iar sistemul este administrat de TermoService.

La sistemul centralizat de termoficare sunt branșate 22.706 apartamente, 176 de agenți economici și 132 de instituții publice, din care 72 de școli, 9 spitale și o parte din clădirile universităților.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentPremieră națională în tratamentul bolii Parkinson, la Arcadia
Articolul următorEditura Corint, avanpostul propagandei chinezești. Operele lui Xi Jinping în librăriile românești
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments