Un apartament din Pacurari a fost incendiat de la o lumanare

0
54

Astăzi dimineață, in jurul orei 05.00, Dispeceratul Integrat ISU SMURD SAJ Iași a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la un apartament de la etajul 1, în municipiul Iași, pe șoseaua Păcurari. La locul solicitării au fost direcționate forțe și mijloace de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași, cu două autospeciale de intervenție și stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru salvări de la înălțime și un echipaj de prim ajutor calificat.
La sosirea echipajelor de intervenție la locul solicitării incendiul se manifesta genaralizat cu flacără și fum.
Din scara blocului au fost evacuate 10 persoane.
Proprietara apartamentului a fost asistată medical pentru atac de panică la locul solicitării, dar a refuzat transportul la spital. Nu au fost înregistrate victime.
În urma incendiului au ars toate bunurile din locuință.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de la o lumânare nesupravegheată.
Pompierii ieșeni vă recomandă să utilizați suporturi de lumânare incombustibile (lumânarea poate fi amplasată într-o farfurie cu puțină apă);
nu lăsați lumânările aprinse nesupravegheate;
să nu utilizați instalațiile electrice dacă acestea prezintă defecțiuni sau improvizații.
Totodată, dorim să vă atragem atenția asupra siguranței copiilor. Pentru a fi mereu în siguranță nu-i lăsați singuri în casă cu aparate sau mijloace de încălzire în funcțiune, cu lumânări sau candele aprinse, chiar dacă părăsiți locuința pentru o scurtă perioadă de timp. Discutați cu copiii, explicați-le pericolele la care se pot expune dacă nu respectă regulile minime de siguranță la incendiu și ce urmări grave pot exista.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments