Afacerile murdare ale cârciumarului Crețu – baltă cu dihănii pe post de bază de agrement și comenzi cu mâncare alterată care vin în 4 ore

0
11028

Afacerile cârciumarului Marian Crețu stau sub semnul bolilor, mizeriei, lucrului prost făcut, avariției de neam prost și a reclamațiilor care confirmă serviciilor execrabile din zonele HoReCa  controlate de acesta. La Restaurantul Moara de Foc se servesc, cel puțin la micul dejun, preparate sleite rămase de la nunțile sau botezurile din week-end, clienții plecând cu sentimentul de sărac servit cu resturile bogatului. Tot din această speluncă este transportată mâncarea pentru clienții de la  Complexul de Agrement din comuna Victoria – Aqua Party Victoria, aflat la 25 de kilometri de Iași. Așa se face că așteptarea pentru un client al acestui complex atinge istoricul timp de 4 ore. Clienții care au ajuns la complexul lui Crețu din Victoria acuză faptul că bazinul de înot este plin de broaște și insecte, pe topogane rugina e în floare, iar apa curge cu țârîita, programul nu este respectat, personalul se comportă disprețuitor sau în cel mai bun caz confuz față de cerințele vizitatorilor, mesele de la umbrele sunt murdare și lipicioase, pe jos este mizerie  ca de altfel și în piscinele care miros a șosete nespălate. Cele câteva afaceri controlate de Crețu sunt lidere pe ramură la mizerie și incompetență managerială

Marian Crețu, unul dintre cei mai vechi escroci din domeniul HoReCa, continuă să își surprindă clienții din ce în ce mai des și mai neplăcut. Restaurantul Moara de Foc, care trebuia demolat acum câțiva ani pentru a fi transformat în complex rezidențial și hotelier, a devenit un focar de infecție pentru clienții obișnuiți și un local exclusivist pentru politicieni și polițiști, două dintre categoriile care îi țin paravan lui Crețu în toate mărșăviile și derapajele pe care le face. Un alt loc mizerabil, dar bine cotat în plan de imagine virtuală este Complexul de Agrement din comuna Victoria – Aqua Party Victoria

Resturi de mancare de la nunti, în meniul zilei la restaurantul Moara de Foc

Mulți dintre afaceriștii din HoReCa își clădesc imperii financiare sau subzistă pe piață prin japcă la buzunarele clienților. Unul dintre cei care atentează la sănătatea și buzunarele clienților este Marian Crețu, patronul restaurantului Moara de Foc. Sub paravanul pilelor pe care le are – în cârciuma acestuia fiind organizate frecvent reuniuni bahice ale pesediștilor, liberalilor, ale polițiștilor și altor structuri care își tocesc dinții în mâncărurile lui Crețu, acest patron căruia i s-a dus buhul pentru ilegalitățile prin care își dezvolta afacerea, își permite să servească clienții cu mâncare alterată sau rămasă de la nunți și alte paranghelii.

Una dintre reclamațiile depuse la OPC Iași, despre care însuși petiționarul susține faptul că nu crede că i se va da curs, face referire la mâncare de mic dejun alterată, servită din ce a mai rămas de la petrecerile din weekend.

Era într-o dimineață de luni când, aflați cu treburi prin Păcurari, am zis să servim micul dejun la acest restaurant. Țin să precizez din start că meniul a fost la ghici, deoarece pe nicio masă nu se afla uzuala foiță care se atașează la meniu, prin care clienților le este prezentat meniul zilei. Am aflat despre acest meniu de la ospatar, care ne-a anunțat că meniul zilei este compus din …cotlet împletit de porc și nu stiu ce ciorbă, ori primul fel este specific evenimentelor de seară, nu unui banal și frugal mic dejun, lucru de care neam convins de cum a ajuns mâncarea pe masă- cotletul rece și cu o garnitură sleită de o consistență ciudată”, ne-a spus clientul nemulțumit.

Dacă mai este vreun funcționar al OPC, care nu este lovit de corupția mațului, ar fi momentul să își facă treaba și să sancționeze astfel de practici nesănătoase pentru consumatori și pentru modul în care face alimentația publică în speluncile Iașului.

Coșmarul de la Aqua Party Victoria: broaște în piscină, mâncare veche, gândaci și mizerie peste tot

Aflat la doar 25 de kilometri de Iași, Complexul de Agrement din comuna Victoria pare că suferă masiv la capitolul profesionalism în serviciile oferite. Pe internet a apărut un val de recenzii din partea clienților, extrem de negative la adresa igienei precare, calității execrabile a mâncării, personalului care se comportă disprețuitor sau în cel mai bun caz confuz față de cerințele vizitatorilor.

Comentariile celor care au fost acolo sunt absolut năucitoare, ai zice că stabilimentul cu pricina e lider pe ramură la mizerie și incompetență managerială. Primul lucru care șochează e starea deplorabilă a piscinei, înțesată de broaște.

„Broaștele din piscina de copii ne-au crescut adrenalina, săreau pe colacul copilului meu, apa la copii plină de insecte!”, spune o clientă.

Piscina se dezlipește peste tot, topoganele zici ca au 20 de ani, rugina în floare peste tot. Am fost o singură dată și din păcate nu voi mai reveni. Unii copii mâncau înghețată în piscină. O piscină ar trebui îngrădită (separată de șezlonguri cu un gard) și un duș permanent cu baie pentru picioare înainte de intrare în piscină, și toată lumea să intre în piscină cu acea cufie pe cap. Din păcate în România se construiește pe ieftineală și se vinde la preț de „calitate””, a comentat nervos un alt vizitator al Aqua Park.

Problemele apar și în ceea ce privește coordonarea angajaților astfel încât aceștia să transmită mesaje coerente clienților. O doamnă a sunat pentru a-și programa o vizită la Spa, a primit răspuns pozitiv că poate veni, dar la fața locului a constatat că era închis.

Am ajuns la piscină și de la recepție ni s-a spus să încercăm pe la prânz, că o să se deschidă mai târziu. Mai târziu, o doamnă și un domn, foarte confuzi, că Spa-ul e deschis doar în sezonul rece și în zilele ploioase. Există o foarte mare lacună în comunicare. Trei angajați cu informații confuze și greșite. Fiecare în povestea lui. Ceea ce nu mă surprinde la cum țipa managerul zilele trecute la toți… Seriozitate 0. Nu recomand”.

Și în zona alimentației sunt lacune mari, mâncarea servită fiind scumpă și, ceea ce este foarte grav, deseori veche.

Bucătăria este închisă, iar mâncarea o comandă de la un restaurant din Iași (Moara de Foc) dar nu este comestibilă. Am comandat la ora 10 și a venit la 14”, spune un client. Altul completează: „Bucătăria de-asemenea este foarte mică și nepregătită, se folosește un singur cuptor mic care poate produce aproximativ 10 porții la 20 de minute, astfel că și pentru a lua mâncare pierzi extrem de mult timp. Nu mai spun că ne-au fost serviți cartofi prăjiți vechi, efectiv în fața noastră a fost luat un recipient ce stătea pe masă din spate de ceva timp, a fost pus în cuptor, efectiv peste carne, pentru a se încălzi după care au fost serviți (cartofii erau moi și nisipoși, se simțea efectiv că sunt vechi). Costurile zilei pentru 2 adulți și 2 copii: 220 intrarea, 169 masa, cam 150 de lei câteva beri, răcoritoare, înghețată. Total peste 500 de lei, mai scumpă decât o zi de orice all inclusive la 4* unde ai toate mesele și cazarea. Tâmpit ar fi cel care mai bate 25 km până la voi în loc să meargă 100km până la Botoșani”!

Mizeria stăpânește în tot complexul, fiind remarcată de absolut toți cei care i-au călcat pragul. Mesele de la umbrele sunt murdare și lipicioase, pe jos este mizerie. „Piscinele pline de mizerie și cu miros de șosete nespălate (o fi și de la clientela preferată, bombardieri tatuați cu borseta la piept)”, comentează un alt client.

Toboganele funcționează prost și cu țârâita. „De ce plătim toboganele dacă nu sunt deschise încontinuu ?  În cele 8 ore cât am stat acolo, toboganele cu apă au mers doar timp de 4 × 15 minute = 60 minute, foarte foarte puțin. Bazinele cu apă sunt de dimensiuni reduse și este aglomerație. Nu aveți locuri amenajate de parcare”, își spune nemulțumirea un internaut dezamăgit.

Dacă adăugăm la of-urile de mai sus și faptul că în camere nu funcționează aerul condiționat, iar plasele de țânțari lipsesc de la geamuri, ne putem imagina că somnul oaspeților devine un coșmar. Un coșmar plătit scump, prețurile cazării în vilele complexului variind între 225 și 600 de lei pe noapte.

3.4 19 votes
Article Rating


Articolul precedentÎntârziere de doua ore ale zborului Iasi – Zakynthos: “Este o proasta organizare la aeroport ”
Articolul următorSe incepe modernizarea bulevardului Poitiers !
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments