Cum a reușit un tânăr cu 8 clase să se dea polițișt timp de 2 ani? A mers la razii și lua mită

0
76

I s-a înfundat, însă, după ce a început să ceară mită pentru a rezolva dosare, iar pe numele său au fost depuse plângeri. Anchetatorii cred că a avut complice un poliţist real, care poartă acelaşi nume.

Fără pregătire, dar cu mult tupeu, individul a fost catalogat de procurori drept un „mitoman iscusit”. Devenise o prezenţă obişnuită la acţiunile poliţiştilor din Prahova. Dacă agenţii deveneau curioşi, le spunea că e de la Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Individul îşi intrase în rol extrem de convingător. La perchezițiile care au avut loc aici, la complexul rezidențial în care locuia cu chirie, anchetatorii au descoperit o uniformă de poliţist, un pistol, o legitimație și același model de stație folosită de oamenii legii.

Cum a reușit un tânăr cu 8 clase să se dea polițișt timp de 2 ani? A mers la razii și lua mită

În uniformă şi cu insigna cumpărate cel mai probabil de pe internet, individul s-a apucat de treabă cu mult zel. Oprea şoferi în trafic, le cerea documentele şi percheziţiona maşinile.

Pe un copil de 13 ani, pe care l-a prins la volan, l-a ameninţat că internarea într-un centru social. Iar când a fost spartă o sală de sport, a mers la caz cu un alt agent şi a audiat martori.

„Bănuitul ar fi primit sprijin într-o singură ocazie de la un bărbat, funcţionar public, pentru efectuarea de activităţi specifice meseriei în cauză, acesta din urmă cunoscând că tânărul nu avea această calitate”, spune Maria Magdalena Vîiu-Rădulescu, IPJ Prahova.

Cum a fost posibilă înşelătoria

Agentul care l-ar fi ajutat lucra la secţia 3 de poliţie din Ploiești, spun surse din anchetă. Poliţistul real, care are acelaşi nume, ar fi declarat în faţa procurorilor faptul că până și el s-a lăsat păcălit de bărbatul de 25 de ani. Pentru că e acuzat că i-a fost complice impostorului, agentul a fost suspendat din funcţie.

Ulterior, a fost plasat sub control judiciar timp de 60 de zile. Totul a ieşit la iveală după ce, pe numele escrocului, au început să curgă plângeri.

„Tânărul în cauză, în perioada 2022 – 2023, sub pretextul că este funcţionar public, ar fi indus în eroare un bărbat, promiţându-i acestuia că îi va obţine un raport de expertiză contra a 5.000 de lei”, a precizat Maria Magdalena Vîiu-Rădulescu, IPJ Prahova.

Falsul poliţist are doar opt clase şi o condamnare, pentru încălcarea regimului rutier. Deşi oficial este şomer, îşi permitea o chirie de 500 de euro pe lună şi închiria frecvent maşini de lux.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentDoi șoferi din Iași s-au ciocnit în în localitatea Poiana Largului din Neamț. Un bărbat de 51 de ani ar fi pierdut controlul volanului din cauza vitezei și a intrat într-o mașină care mergea regulamentar
Articolul următorAccident rutier grav în comuna Scobinți între o mașină și o căruță. Doua persoane au murit
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments