Golăniile lui Zlate, pe malul Ciricului! Oferta neautorizatului restaurant Kalipso: jecmăneală, mizerie și bătaie de joc

0
1624

Lucian Zlate, cunoscut drept șmecherul cu Ferarri, în fapt un golan obișnuit mai mult cu mesele procurorilor decât cu cele ale restaurantelor, a reușit să oripileze mii de ieșeni care au plătit pentru anumite evenimente ce au avut loc în Restaurantul Kalipso(numita pompos sala de evenimente) controlat de afacerist pe unul dintre malurile Ciricului. Ieșenii acuză faptul că în acest stabiliment al mizeriei, nesimțirii și tupeului grosolan, au fost înjosiți de personal, au fost întâmpinați cu broaște în piscină, excremente în parcare, scaune uzate, mâncare proastă, personal nesimțit, miros de mlaștină,  săli neventilate și restaurant fără contract de furnizare a serviciilor de electricitate. Un local ce, în mod normal, nu ar mai trebui să funcționeze, dar prin șpagă și combinații a reușit să obțină girul instituțiilor corupte de a livra cele mai proaste servicii de alimentație publică

Unii oameni sunt predestinați ca, pe orice pun ei mâna, să se ofilească. Cazul Restaurantului Kalipso este cât se poate de elocvent în acest sens. Proprietarul său, omul de afaceri Lucian Zlate, a reușit să ctitorească aici un stabiliment al mizeriei, nesimțirii și tupeului grobian.

Numeroși clienți și-au manifestat public profunda nemulțumire față de calitatea execrabilă a serviciilor oferite de către personalul restaurantului patronat de Zlate. Relatarea unui ieșean care a avut nenorocul de a-și organiza nunta în acel local descrie în amănunt calvarul prin care a fost nevoit să treacă, și încă pe bani mulți. Excremente în parcare, broaște bălăcindu-se în piscină, pereții insalubri, scaunele din restaurant de confortul unui WC de haltă CFR.

De la sosire te întâmpină o parcare mai mult improvizată, plină de mizerie, trebuia să fii atent pe unde calci că să nu tragi un bilet la loto. În exteriorul sălii, totul este în construcție. Trebuia să ai grijă să nu te împiedici de cizmele, butoaiele sau sculele muncitorilor aruncate. Nu cred că e atât de greu sa le strângi într-un loc și să le maschezi cu un panou sau orice altceva. Piscina era într-o stare jalnică, broscoii pluteau în voie în ea. Băile tot în aceeași stare de renovare se aflau, pereții doar cu tencuiala pe ei. Scaunele din locație au fost probabil luate la reducere de la vreun alt local, fiind uzate groaznic, șezutul simțindu-se ca un colac de wc. Staff-ul, probabil începători fara pic de experiență, nu sunt demni de un eveniment pentru care se plătesc destui bani. Ceri frumos să se mai aducă apă, ți se răspunde pe un ton nesimțit: „așteptați că nu am 3 mâini”. Și din păcate nu a fost singura replică lipsită de profesionalism dintr-o seară. Cred că ar trebui să considerați puține investiții în pregătirea personalului și în detalii mici care fac, într-adevăr, diferența”, a spus Marius Dan Zbancioc., hotărât să nu mai calce niciodată în oaza de „civilizație” marca Zlate.

Mârlete obraznic, fost gestionar de cooperativă, pe post de manager la Kalipso

Un alt caz șocant, atât prin ceea ce s-a petrecut, dar și prin replicile disprețuitoare ale managerului restaurantului, l-a avut ca personaj principal pe un profesor universitar ieșean.

Pe 17 mai 2024, acesta a fost invitat de către studenți la banchetul de absolvire a promoției 2024 a Facultății de Electronică din Iași. Numai că odată ajuns la fața locului, nu a fost pur și simplu lăsat să intre în local.

Cele 2 fete care se ocupau de amplasarea la mese a invitaților au făcut o gafă de proporții. Una dintre ele mi-a cerut să îi spun numele și grupa și le-am spus că sunt profesor și nu student (menționez că am 49 de ani, nu 22-23 cât un student). M-a căutat pe lista cu amplasarea la masă și nu m-au găsit. A venit și ce-a de-a doua fată și a citit și ea lista în întregime, evident fără să fiu găsit pe ea. Le-am spus că voi aștepta afară 5-10 minute și între timp le-am rugat să se intereseze unde stau profesorii. După cele 5-10 minute am intrat din nou în sală și de parcă nu se întâmplase anterior nimic una din fete mi-a cerut din nou numele și grupa”, povestește profesorul.

Scena care a urmat a avut aceeași desfășurare halucinantă ca și prima, de parcă cei trei ar fi fost personajele unui film cu tâmpiți, sortiți să fie blocați într-o buclă temporală a prostiei. În cele din urmă, profesorul a fost invitat cu nonșalanță să plece acasă. Ofensat și jignit ca ultimul cerșetor, universitarul a încercat să-l sune pe managerul restaurantului Kalipso, dar nu a răspuns nimeni.

Acum intervine un răspuns dat profesorului  pe pagina de recenzii a restaurantului de un user care se identifică drept Kalipso Restaurant &.Events (owner). În cel mai grosier sictir, acesta spune că “În calitate de manager mă amuză această situație care NU a ținut de personalul Kalipso. La banchetul de aseară, studenții au angajat personal de hostess din afara restaurantului Kalipso!”. Prin urmare, în loc să-și ceară scuze pentru situația creată la un eveniment important găzduit de restaurantul pe care îl păstorește, așa-zisul manager se declară amuzat! Mai mult, managerul revine cu un mesaj care confirmă și mai mult atitudinea de mârlete complexat, scăpătat în zona HoReCa: “Acest amuzament, îl păstrez în continuare, deoarece, în anul 2024, vă considerați net superior și doriți un tratament special datorită funcției, considerând ceilalți oameni care nu se ridică la nivelul dumneavoastră, “oameni obișnuiți”. Cu oameni cu gândirea asta nu îmi doresc să mai discut”.

Kalipso, raiul nesimțirii patronat prin șpagă și combinații(ce loc frumos ,dar doar in poze)

Dincolo de situația punctuală de mai sus, și evaluările altor clienți sunt absolut demolatoare la adresa restaurantului Kalipso. Doar câteva extrase din recenziile acestora arată limpede în ce speluncă ordinară și-au cheltuit banii, timpul și nervii.

Terasa din spate este amplasată lângă lac, cum este și la Elysium, însă aici pătrunde un miros neplăcut de mlaștină. Sistemul de ventilație ori nu există, ori nu face față capacității. Când ușile se deschid pentru a ventila sala, mirosul neplăcut pătrunde direct în sală, afectând negativ experiența culinară. După o anumită oră, băuturile servite la open bar erau doar apă diluată cu diverse arome ”.

Personalul, cu un tupeu nesimțit, începand cu managerul „plin de fumuri”, și terminând cu ospătarii care dai cu tunul să găsești unul din ei „fug ca potârnichile la prima salvă”, iar când dai de ei, până te servesc, te apucă crăciunul urmator. Deci responsabilitate și respect zero pentru clienți” -Dumitru Dob

“Ospătarii erau de negăsit…nu am înțeles de ce țineau whisky-ul ascuns…când îi mai cereai whisky își dădea și ochii peste cap de parcă dădea de la ea….Pe terasă nu erau destule scaune, deci obligat forțat trebuia să stai în picioare… Nu recomand această locație” – Andreea Ciopeică

“Cea mai prost organizată sală din Iași. Am fost la 2 evenimente organizate acolo și la ambele a fost mare lipsă de organizare. Mâncarea e discutabilă, felul 3 e de departe cel mai nereușit” – Mădălina Bostan.

Mizerie în camere, fețele de masă au fost șifonate în ziua nunții, n-au ajuns tacâmurile pentru toti invitații (cu toate că am dat nr. aproximativ de invitați cu o lună înainte), nu există balustradă la scările din fața camerelor, o invitată chiar a căzut pe acele scări și are răni destul de urate” . Vlad Marcu.

Dacă vrei să ai o nuntă de neuitat..vino la Kalipso ! O sală de lemn, fără aer conditionat, afară erau 35 de grade și soluția a fost să stai cu toate ușile deschise. Te duceai afară să mai respiri, auzeai lângă tine generatoarele de curent (au funcționat toată noaptea, semn că unitatea nu are energie electrică de la rețea). Mâncarea foarte proastă, în meniu scria risotto, am primit ceva fidea cu lapte, mă simțeam ca la bunica la țară acum 20 de ani. Am ridicat din grețeală, la un moment dat, fața de masa, băi băiatule, scândura tăiată la rotund, mă miram cum de ține 8 oameni și mâncarea aferentă. Dacă vrei să te duci să iei pantofii soției de la mașină, ia cu tine telefonul cu lanterna că lumini prin curte nu ai și ai de mers oricum până la parcare. În concluzie, să trăiască stimabilul domn Zlate (pentru cine nu îl cunoaște să dea o scurtă căutare pe internet), banii de un Ferrari și 2 bucăți Mercedes EQS nu se fac din muncă cinstită, ci din combinații” – Ștefan Răzvan.

Lucian Zlate a fost implicat în multe scandaluri, de la bătăi şi împuşcături între clanurile interlope, şi până la acuzaţii de evaziune fiscală. Are două condamnări definitive, ambele cu suspendare. Conduce un Ferrari model F430, în timp ce firmele în care este acţionar împreună cu membrii familiei sunt în acest moment sub supravegherea Fiscului, existând o nouă acuzaţie de evaziune fiscală, cauzată de posibile ilegalităţi în derularea unui proiect din fonduri europene

5 2 votes
Article Rating


Articolul precedent„Obsesia” lui David Popovici, medaliat cu aur la proba fericirii
Articolul următorUn autoturism s-a răsturnat la Letcani. O persoană a ajuns la spital
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments