Lupta pentru viață: Pompierii militari ieșeni și povestea emoționantă a Ștefaniei

0
34

Pompierii militari au fost și rămân mereu alături de comunitate, continuându-și misiunea de a asigura siguranța cetățenilor. Aceștia pun un accent deosebit pe prevenirea situațiilor de urgență și pe gestionarea rapidă a incidentelor care amenință viața oamenilor, a animalelor și a bunurilor materiale.

Recent, un apel de ajutor a venit din partea colegului nostru, soldatul Sandu Plăcintă, care a fost profund impresionat de povestea unei tinere, Ștefania. Aceasta, după o intervenție chirurgicală de apendicită, a fost diagnosticată cu cancer la colon, fiind operată în 2023.

Ștefania, o elevă strălucită care a promovat bacalaureatul în acest an, i-a povestit colegului nostru despre lupta sa pentru supraviețuire.”Totul a început cu o durere abdominală insuportabilă, însă, știindu-mă cu astm bronșic alergic, de mică, am ignorat timp de câteva zile simptomele, crezând ca nu poate fi nimic grav. În aprilie 2023 m-am prezentat la spital, unde, după câteva investigații, am fost operată de apendicită. După o săptămâna de la operația de apendicită am fost nevoită să revin la spital, cu dureri accentuate, iar după alte investigații am fost transferată la Spitalul Clinic de Urgentă pentru Copii Sfânta Maria  Iași, unde, în urma altor investigații, am fost diagnosticată cu, cancer la colon, tumora fiind malignă, ganglioni limfatici ai axilei și membrului superior. Pe data de 6 Iunie 2023 am fost operată, colonul s-a pus în circuit cu o colostomă. Ulterior, după transferul la IRO am descoperit că am tromboză la nivelul venei jugulare interne drepte și am început un tratament pentru aceasta afecțiune, pe care în momentul de față încă îl administrez. După perioada de chimioterapie, 12 ședințe, am făcut RMN pentru monitorizare, am luat o pauza de 2 luni de la chimioterapie iar apoi m-am întors la spital, pentru următoarea operație, unde mi s-a pus în circuit colonul. Acâteva luni de la ultima operație și totul a decurs bine, fără complicații prea mari. Urmează să fac din nou investigații, un CT, iar ulterior la cardiologie pentru a se stabili necesitatea tratamentului pentru tromboza.”

La inițiativa lui Sandu, Alergăm cu inima pe data de 8 octombrie, 62 de km, de la Cotnari la Institutul Regional de Oncologie Iași (alergător pe întregul traseu: soldat Plăcintă Sandu; însoțitori traseu integral – pe biciclete: soldat Buhăianu Ionuț, soldat Nechifor Cătălin, soldat Bejinaru Vladalergători de traseu parțial: plutonier adjutant Buzduga Florin, plutonier adjutant Huțanu Cătălin, plutonier adjutant Ivan Mihai, plutonier Zelenițchi Andrei, plutonier Iacob Cătălin, plutonier Obreja Andrei, soldat Popovici Leonard și mama lui Sandu – care a trecut print-o situație asemănătoare).

Asistența medicală este asigurată de către ISU  Iași pe durata traseului (localitatea Cotnari – sens giratoriu, oraș Târgu Frumos – DN28 – Podu Iloaiei – DN28 – sens giratoriu șoseaua de centura Iași – șoseaua Păcurari – strada Toma Cozma – bulevardul Carol I – strada Oastei – strada Sărărie – strada Lascăr Catargi – IRO Iași)spre siguranța acestora.

Pentru a putea aduce, împreună, o speranță de mai bine și pentru a o sprijini pe Ștefania puteți fi alături de noi:

să vii să alergi alături de Sandu și colegi pe o distanță la alegere din tot parcursul traseului;

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments