Medalie de aur pentru o eleva de la Colegiul National Iași la Olimpiada internațională de lingvistică

0
41

Ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Lingvistică a avut loc în Brasilia, capitala Braziliei, între 23-31 iulie, și a reunit peste 250 de participanți din 37 de țări.

România a fost reprezentantă de către 8 eleve și elevi, împărțiți în două echipe și însoțiți de 3 profesori coordonatori.

Echipele României, selectate în urma participării al Olimpiada Națională de Lingvistică și apoi la Olimpiada de Lingvistică Asia Pacific, se vor întoarce acasă cu o medalie de aur, trei medalii de argint, una de bronz și două mențiuni de onoare: Luiza -Teodora Mihai, Colegiul Național Iași, medalie de aur; Matei Chirilă, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca, medalie de argint; Mihaela Anghel, Liceul Teoretic „Alexandru Ghica” Alexandria, medalie de argint; Karina – Adriana Stăncescu, Colegiul Național „Carol I” Craiova, medalie de argint; Elena Păvăloaia, Colegiul Național „Sfântul Sava”, medalie de bronz; Ioana Steliana Barbu, Colegiul Național „Spiru Haret” Tulcea, mențiune de onoare; Sergiu Manea, Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” Timișoara, mențiune de onoare.

Cel mai bun rezultat al României la această ediție a Olimpiadei Internaționale de Lingvistică – Medalia de aur este obținut de Luiza – Teodora Mihai, elevă în clasa a X-a A la Colegiul Național Iași, coordonată de prof. Antonina Bliorț,

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentA murit un cunoscut preot din judetul Iasi
Articolul următorIsraelul vrea să construiască în România fabrici de armament, de la pistoale la tancuri. Care e miza
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments