Medicii iesenii au dat o speranță la o viata normala pentru 2 barbati dependenti de dializa

0
45

Ieri, la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași, doi bărbați din Moldova au beneficiat de transplanturi de rinichi, provenind de la un donator din Bulgaria.

Primul pacient, un bărbat de 42 de ani din Suceava, a fost pe dializă timp de 12 ani, în timp ce al doilea, un bărbat de 49 de ani din județul Neamț, se afla în program de dializă de doar doi ani.

De-a lungul celor 12 ani, primul pacient a fost evaluat de trei ori ca potențial primitor, dar nu a fost selectat. Acum, însă, a avut norocul de a fi ales pentru transplant, o intervenție rară în cazul celor care au petrecut mai bine de un deceniu în dializă. Cu cât timpul petrecut pe dializă este mai lung, cu atât riscurile și complicațiile cresc, ceea ce face transplantul mai dificil. Totuși, starea generală a acestui pacient a fost favorabilă, permițându-i să suporte intervenția.

Până acum, în acest an, au fost realizate 28 de transplanturi, inclusiv cele două de ieri. Dintre acestea, nouă au fost efectuate de la donatori vii înrudiți, iar 19 de la donatori decedați. Numărul transplanturilor este comparabil cu cel din anul anterior.

Cei doi pacienți sunt în continuare sub observația echipei de transplant de la Spitalul Parhon, iar medicii le monitorizează evoluția. Acestia is doresc ca recuperarea lor să decurgă cât mai bine în săptămânile următoare.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentAcțiunea „Copii de nota 10” sprijină copiii din familii defavorizate la început de an școlar
Articolul următorMetroul din Cluj-Napoca pierde finanțarea de 300 de milioane de euro din PNRR – Surse
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments