Medicii și profesorii universitari vor primi cei mai mulți bani dupa recalcularea pensiilor. Iau și câte 3.000 de lei în plus

0
109
Reading is my everyday routine after breakfast

1 septembrie este data asteptata de aproximativ 5 milioane de pensionari. Pana atunci, postasii vor transmite deciziile cu pensia recalculata. Casa Nationala de Pensii a anuntat ca pensiile vor creste de la 1 leu pana la 2-3.000 de lei, in functie de anii munciti si de stagiul de cotizare. Chiar daca exista si persoane care sunt sceptice, reprezentantii caselor de pensii spun ca aproximativ 70% din pensii vor creste de luna viitoare.

Fiecare Casa de Pensii teritorială a reevaluat toate dosarele pentru a se putea aplica noile modificări ale Legii Pensiilor. Angajații spun că, situațiile sunt particulare pentru fiecare persoană în parte, iar formula de calcul îi avantajează doar pe o parte din cei 5.000.000 de pensionari. În principiu, recalcularea are în vedere: vechimea în muncă a pensionarilor, stagiul de cotizare și indicele de corecție.

Distribuirea primelor decizii va începe de pe 16 august, însă există șanse ca procesul să se prelungească și după data de 1 septembrie.

Maria Andronache, Director Casa Judeteana de Pensii Iasi: “Nici aici nu putem face o departajare strictă adică să spun că, cei care sunt în pensia socială minimă în luna august, cei cu 1.281 de lei nu vor câștiga deloc la pensie pentru că acest lucru nu este adevărat“.

Într-o analiză făcută de către casele de pensii teritoriale s-a stabilit faptul că medicii și profesorii universitari sunt categoriile care vor primi cei mai mulți bani la recalculare.

Maria Andronache, Director Casa Judeteana de Pensii Iasi: “Sunt și persoane care din pensia minimă vor avea din septembrie o pensie mult mai mare. De asemenea, sunt persoane care au stagiul de peste 25 de ani dar care nu vor primi puncte. De ce ? Revin la primul exemplu. Pornim de numărul de puncte acumulat la înscrierea la pensie sau în plată la data de 21 august. Dacă acest număr de puncte este mic atunci este clar că nu vor câștiga nici la 1 septembrie“.

Medicii vor primi sume considerabile la recalcularea de pe 1 septembrie. In cazul lor, diferența a făcut-o numărul mare de ani munciți și veniturile declarate.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentTestul răbdării pentru șoferi la Lețcani și Podu Iloaiei. Cozile se întind pe 10 kilometri
Articolul următorCNAIR a avizat SF-ul Autostrazii Tg. Neamt – Iași – Ungheni. Proiectul este în întârziere
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments