UPDATE! Mihai Mihalache a ajuns în fața magistraților încătușat. Instanța a decis că va sta 30 de zile în arest

0
344

Fostul primar al localităţii Schitu Duca din Iaşi a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce ar fi sechestrat un bărbat şi l-ar fi obligat să muncească.

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi în dosarul de urmărire penală nr. 7462/261/P/2024, în ceea ce îl priveşte pe inculpatul MIHALACHE MIHAI şi, în consecinţă: În baza art. 226 Cod procedură penală rap. la art. 202 Cod procedură penală şi art. 223 alin. (2) Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului MIHALACHE MIHAI pentru săvârșirea infracțiuniilor de lipsire de libertate în mod ilegal (persoană vătămată A I), faptă prevăzută de art. 205 alin. 1 C. pen., lipsire de libertate în mod ilegal (persoană vătămată R ), faptă prevăzută de art. 205 alin. 1 din C.pen, lipsire de libertate în mod ilegal (persoană vătămată R I), faptă prevăzută de art. 205 alin. 1 din C.pen şi lovirea sau alte violențe (persoană vătămată R I), faptă prevăzută de art. 193 alin. 2 din Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Cod penal, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 15.08.2024 şi până la data de 13.09.2024, inclusiv. În baza art. 230 alin. (1) Cod procedură penală, dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului MIHALACHE MIHAI, cu datele de stare civilă sus-menţionate. Constată că inculpatul a fost asistat de avocat ales. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi procuror. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 15.08.2024, la ora 17:07.”, se arată pe portal.

Victima a povestit cum edilul l-a ţinut în condiţii improprii, fără apă şi fără mâncare, şi l-a bătut în repetate rânduri.

Totul a ieșit la iveală după ce polițiștii și mascați au descins la ferma deținută de fostul primar din comuna ieşeană Schitu Duca.

Aceștia aveau informații de la localnici că un bărbat ar fi fost răpit de pe stradă, urcat într-o mașină și dus la ferma de animale a fostului edil.

Acolo, omul de 62 de ani a fost obligat să facă curățenie la animale, să le hrănească, fiind amenințat în permanență și chiar bătut.

Acesta a fost cazat în condiții insalubre și nu era plătit pentru munca depusă.

Potrivit anchetatorilor, fostul primar nu este la prima infracțiune de acest fel. În trecut, timp de cinci ani, ar fi obligat un alt bărbat să muncească la ferma lui din Iași, tot fără să îl plătească și sub presiunea amenințărilor și bătăilor.

În urma percheziției domiciliare, au fost ridicate mai multe probe, bărbatul fiind bănuit pentru comiterea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și supunerea la muncă forțată sau obligatorie.

De data aceasta, victima este Ion, un sătean de 62 de ani din localitatea ieşeană Schitu Duca.

Bărbatul spune că fostul primar al localităţii, Mihai Mihalache, l-a luat cu forţa de pe un câmp şi l-a dus la el la fermă, acolo unde l-a obligat să muncească fără a-l plăti.

Mai mult decât atât, victima susţine că a fost bătută la ordinea zilei de edil, şi a fost ţinută în condiţii improprii, fără apă şi mâncare.

„A avut un băiat și l-a bătut bine, nu a ajuns la spital, că l-a dat la câini. După capul lui, ca să nu îl spună că l-a bătut el (n.r. – Mihai Mihalache), că el e vinovatul l-a dat la câini să îl dihoace tot. Băiatul a fost oleacă mai în putere și a ajuns la Poiana, la Rostogolu, la un colonel și dumnealui l-a tradus la poliție și de acolo a divulgat treaba și a venit poliția la domnul Mihalache. Și acuma îl trage la răspundere. S-ar putea să îl fi luat poliția pe Mihalache, nu știu. Din câte am înțeles, a adus la treabă și cinci, și șase persoane, toți au decolat din cauza lui că-i gură proastă, vorbește aiurea, dumnezeiește de toți sfinții. Îi aduce din gară, ia oameni care vor să muncească ca să trăiască. Din câte am înțeles, îi punea tot pe oameni să își prepare mâncarea, dar dacă ei erau rupți de muncă, mai puteau să își facă de mâncare? Lucrau oamenii zi lumină, non-stop. Eu auzeam. La 4:30, dădea caprele la muls și până seara aveau treabă, până râneau, seara iar trebuiau mulse. Îți dai seama că nu îți mai vine să faci de mâncare. Omul se culca așa cum se găsea. Are un fel de grajd, un fel de magazie, a băgat niște pături acolo ca să aibă cum să se odihnească. Pe oamenii care îi găsea în gară îi luă cu japca, nu știu dacă le mai dădea ceva (n.r. – dacă îi plătea). A mai fost un om din comună Ciortești acum o lună, două, s-a dus Mihalache la omul respectiv, l-a bătut bine, l-au găsit pe câmpurile alea, botul spart, nas, tot fărmat”, a povestit Ion Boldureanu, vecinul lui Mihai Mihalache.

5 1 vote
Article Rating


Articolul precedentMaltratată de iubitul ofițer, Ioana s-a sinucis: „L-am iubit cel mai mult”. Prima măsură luată de IPJ Suceava, după moartea tinerei de 18 ani
Articolul următorLupta pentru viață: Pompierii militari ieșeni și povestea emoționantă a Ștefaniei
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments