Plictisit de Iașul provincial, Alexandru Muraru fituie banii contribuabilor pe mofturi americane

0
1041

Recenta aventură taiwaneză a președintelui liberalilor ieșeni, Alexandru Muraru, este simptomatică pentru apetitul politicianului bahluian pentru escapade petrecute aiurea în lume, fără sens, dar pe banii noștri.

Pe scurt, deputatul PNL a participat săptămâna trecută la cel de-al patrulea Summit Anual al Alianței Interparlamentare privind China, desfășurat la Taipei, Taiwan.

Ce a făcut acolo Muraru? Credeți că a semnat vreun contract economic, vreo cooperare cu mediul de afaceri taiwanez cu consecințe investiționale pentru Iași? Nici vorbă, omul are alte viziuni. „Participarea la acest eveniment este o reafirmare a angajamentului nostru ferm pentru democrație, drepturile omului și statul de drept”, a explicat sec și lemnos Muraru pe pagina sa de Facebook.

De trei ani șef al organizației PNL Iași, Alexandru Muraru s-a remarcat printr-o epocală lipsă de eficiență administrativă, inexistența unei minime competențe politice și o anemică influență în cercurile superioare ale puterii de partid. În schimb, și-a manifestat plenar pofta arzătoare de a pleca peste mări și țări cu tot felul de ocazii străvezii ca utilitate, Muraru devenind un abonat al curselor aeriene internaționale.

Una dintre pasiunile sale de globe – trotter o reprezintă, cum altfel, călătoriile dese în Statele Unite ale Americii, acolo unde fratele său, ambasadorul Andrei Muraru, se îngrijește să-i asigure o ședere confortabilă.

Iată doar câteva dintre excursiile total inutile întreprinse de Alexandru Muraru pe pământ american:

Pe 8 iunie 2022 s-a aflat la Washington, unde împreună cu alți deputați români a efectuat o vizită la Hudson Institute din Washington DC, pe care Muraru o considera că “transmite un semnal pozitiv de sprijin pentru România și pentru regiunea noastră”.

Pe 14 iunie 2022, Alexandru Muraru se află iar în SUA, plimbându-se cu trenul între New York și Washington DC împreună cu frățiorul ambasador.

Pe 4 iulie 2022, cei doi frați se preocupă intens de problemele românilor. „Pe străzile din Washington DC a fost o adevărată sărbătoare după doi ani de pandemie. Am fost cu Andrei Muraru să văd cum arată America în DC la ceas de sărbătoare”. Frumos, dar ce legătură are cu românii, cu ieșenii?

Pe 13 iulie 2022, șeful PNL Iași nu scapă ocazia revederii Americii și se duce la Washington DC, la un prânz de lucru cu Fred Kempes, președintele și directorul executiv al Atlantic Council. Evident, fără nici o consecință pozitivă pentru Iași sau România.

În data de 13 septembrie 2022, Muraru n-are stare și mai trage o fugă în America pe banii românilor, la New York și Washington DC, chipurile „pentru a pleda pentru prioritățile României și pentru a prezenta oportunitățile și beneficiile parteneriatului strategic”.

Pe 23 septembrie 2022, Muraru se află din nou în SUA, de data asta la Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington DC.

Vi se pare că anul 2022 a fost un an bogat pentru veșnic călătorul Alexandru Muraru? Stați să-l vedeți pe 2023.

Pe 30 ianuarie 2023, liderul PNL Iași începe o vizită la Chicago și Washington DC, unde urmează să fie oaspetele comunităților românești din zonă. Pâine și sare, plimbări, discuții, mai o țuică fiartă.

Pe 2 februarie 2023, Muraru se înfruptă copios la National Prayer Breakfast, în Washington, un eveniment cu rugăciuni pentru pace în lume, dar și bucate alese pe masă.

Pe 8 februarie 2023, Muraru trage o fugă la Washington DC, unde stă la taclale cu un laureat Nobel despre războiul din Ucraina.

Pe 20 iulie 2023, parlamentarul ieșean e hotărât iarăși să lupte pentru ieșeni și bunăstarea lor, întâlnindu-se la Washington DC  cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.

În data de 18 septembrie 2023, Muraru se trage-n poză, la Washington, cu doi români studenți la Academia Navală a SUA. Cool, exact de ce aveau nevoie ieșenii.

Nici în 2024, Muraru n-a obosit să frece menta pe tărâmul SUA.

Pe 4 februarie 2024, era la Washington să discute chestii importante despre China, Rusia, Israel și Ucraina.

În fine, pe 5 iulie 2024, Muraru a prins șansa unei fotografii cu secretarul de stat Antony Blinken, tot la Washington.

Păi după atâta amar de America, era și normal ca Alexandru Muraru să-și mai dreagă gustul și cu ceva picant, cu specific taiwanez, cum a și făcut-o săptămâna trecută.

Firește, totul pentru binele ieșenilor, pentru prosperitatea și propășirea comunității ieșene, atât de naivă în provincialismul ei.

O comunitate în care n-a ajuns nici măcar un cent din toate glorioasele deplasări făcute în America de indispensabilul, vizionarul, strategul, influentul Alexandru Muraru.

5 3 votes
Article Rating


Articolul precedentCredeai ca stii totul despre banane? S-ar putea sa nu! Afla raspunsul aici
Articolul următorDon Costelo ia consultanță pentru evitare de pârnaie de la experiența lui nea Cristi.
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments