Directorul companiei, Michael O’Leary, spune că pasagerii ar trebui să nu aibă voie să consume mai mult de două băuturi pe parcursul unei călătorii cu avionul.
Directorul Ryanair spune că introducerea limitelor de alcool în aeroporturi ar ajuta la combaterea incidentelor care au loc în timpul zborurilor între pasageri.
„Săptămânal au loc izbucniri violente din cauza alcoolului, mai ales când este amestecat cu alte substanțe”, a spus directorul Ryanair, potrivit BBC.
„Nu vrem să-i supărăm pe oamenii care beau un pahar”, a spus el pentru Daily Telegraph.
„Dar nu le permitem oamenilor să conducă în stare de ebrietate, dar continuăm să-i urcăm în aeronave la 33.000 de metri”.
O companie aeriană vrea să limiteze consumul de alcool în avion. Le recomandă consumul de ceai
„Pe vremuri, oamenii care beau prea mult se prăbușeau sau adormeau în cele din urmă. Dar acum acei pasageri consuma şi pastile sau prafuri”, a adăugat el.
„Este vorba despre amestec. Obții un comportament mult mai agresiv, care devine foarte greu de gestionat.”
Ce băuturi consumă
Şeful Ryanair a spus că este dificil pentru companiile aeriene să identifice persoanele în stare de ebrietate la poartă, mai ales când e vorba despre un grup.
Personalul Ryanair verifică bagajele pasagerilor ca nu cumva să aibă alcool la ei, mai ales în cazul zborurilor spre destinaţii precum Ibiza sau unele insule din Grecia.
El a spus: „Cea mai mare problemă pe care o avem este atunci când avem zboruri întârziate. Oamenii așteaptă prin aeroporturi și continuă să bea alcool”
„Cei mai mulți dintre pasagerii noștri apar cu o oră înainte de plecare. Este suficient pentru două băuturi. Dar dacă zborul tău este întârziat cu două sau trei ore, nu poți bea cinci, șase, opt, zece halbe de bere. Mai beţi şi o cafea sau o ceașcă de ceai”, mai spune directorul.