Surpriza covrigarului Ciolacu: nici un plăcintar de la PSD Iași n-a fost promovat în echipa gogoșeriei de la centru

0
564

Nici un ieșean nu a fost selectat în “naționala” PSD a României, semn că organizația de la Iași nu produce jucători suficient de buni pentru a face parte din elita formațiunii politice conduse de Marcel Ciolacu. La recentul Congres Național al PSD, Iașul n-a reușit să prindă nici un post de vicepreședinte, pentru regiunea de Nord – Est fiind desemnat băcăuanul Dragoș Benea. Întrebat de un cotidian ieșean despre această situație, Paul Stănescu, secretar – general al partidului, a răspuns așa cum era de așteptat, cu o aroganță țățească: „Iașul nu și-a găsit loc pe listă. Asta e. Ce, îmi faceți anchetă?”

Trecem peste reflexul sperios tipic pesediștilor, care se văd imediat băgați în ancheta unui procuror dacă un jurnalist le pune o întrebare, și ne oprim doar pentru o clipă la acest stil mereu sictirit și zeflemist pe care șefii de la centru ai PSD îl adoptă față de tot ce înseamnă politica ieșeană, nu numai cea a PSD – ului local.

Sigur, pretenția buzoianului Marcel Ciolacu de a nu fi jignit atribuindu-se o origine moldovenească a fost capodopera anului în ceea ce privește neamul prost, care s-a văzut cocoțat pe o ladă de covrigi la tribuna prim – ministrului. De altfel, se poate spune că Ciolacu nu a făcut altceva decât un transfer profesional de mare calibru pentru un cocalar, convertindu-și abilitățile de covrigar în cele de vânzător de gogoși la taraba guvernamentală.

Pe de altă parte, tocmai asta stârnește mirare. Cum de un patiser profi precum este Marcel Ciolacu nu a fost impresionat de chiflele electorale servite de organizația PSD Iași? Oare de ce le-or fi ieșit celor de la Iași niște turte puchinoase și lipicioase, făcute de maestrul cofetar Bogdan Balanișcu și care n-au fost deloc gustate de clienții cărora le-a fost băgate pe gât în campania pentru alegerile locale? N-o fi fost aluatul bun, s-or fi folosit ouă expirate, clocite pe vremea pesediștilor bătrâni, care pe timpuri mai reușeau să îmbie publicul cu câte o brânzoaică bine crescută de drojdia demamogică, cu o sfoară plină de covrigi rumeniți și numai buni pentru atârnarea în coada câinilor, poate chiar și un cozonac cu rahat pentru clienții mai răsăriți, pofticioși după delicatese servite la chermeze cu circuit închis.

Și, la o adică, cu cine ai putea face treabă de calitate la Iași?

Știe Maricel Popa să frământe un aluat bun, să facă organizația să dospească un ciclu electoral și să dea afară din cuptor în ziua alegerilor, ademenind cu aroma ei alegătorii cu gura dornică de pomană dulce? Ne îndoim. La cum vorbește oratorul Popa, parcă molfăind un covrig fiert vechi de șapte zile, e clar că n-ar fi în stare să gestioneze nici măcar o gogoșerie de bâlci.

Sau pe consilierul local Liviu Gavrilă, îl vede cineva posedând imaginația și îndemânarea de a croi un tort cu marțipan care să rupă mediocritatea papanașilor pe care îi livrează în Consiliu și la poarta stadionului din Copou?

Unii zic că Bogdan Cojocaru ar fi băiatul bun și speranța de ieșire din faliment a organizației PSD. Cică are o drojdie mai de calitate decât ceilalți. O fi, dar până una, alta s-a topit ca un colțunaș timid pe tabla încinsă a lui Costel Alexe.

Probabil că doar prin schimbarea întregii echipe de patiseri de la Iași, covrigarul Ciolacu va putea spune în sfârșit că, vorba lui Ion Creangă, altă făină se macină acum la moară, milostivindu-se să promoveze în elita partidului un băiat de viitor, cu studii temeinice la școli de prestigiu precum Luca sau Petru, poate chiar un Fornetti recunoscut internațional.

5 1 vote
Article Rating


Articolul precedentSăptămână muzicală, la Palas: peste 100 de toboșari vor cânta live în cadrul „Toboșariada”, un spectacol inspirat din filmul „Mamma mia” și două concerte de excepție ale Filarmonicii
Articolul următorPrimaria Iasi pregateste un milion de lei pentru Sărbătorile Iașului
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments