A crescut valoarea lucrărilor la Casa Berthelot cu peste 3,5 milioane de lei

0
117

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare de Consiliu Local s-a aflat și un proiect ce vizează actualizarea indicatorilor tehnico-economici ai proiectului de consolidare și reabilitare a Casei “General Henri Mathias Berthelot”.

Prin urmare, valoarea totală a obiectivului de investiții va fi de 12.440.892, 7 lei cu TVA, respectiv 10.480.098,12 lei fără TVA.

Inițial valoarea proiectului era de 6,9 milioane de lei.

Lucrările de intervenţie asupra imobilului constau în consolidarea infrastructurii, consolidarea suprastructurii, realizarea şarpantei şi a învelitorii, reconstituirea ornamentelor exterioare.

Între anii 1916-1917 în această clădire a fost găzduit generalul francez Henri Mathias Berthelot (1861 – 1931), şef al Misiunii militare franceze în România în cursul Primului Război Mondial.

Generalul Henri Mathias Berthelot a ajuns în laşi în octombrie 1916, împreună cu misiunea franceză ca să organizeze armata română şi să coordoneze atacurile detaşamentelor romano-ruse după înfrângerile de pe frontul de Est.

Clădirea a suportat nenumărate seisme, peste 30 cu magnitudine estimate la peste 6 şi intensitate apreciată ca foarte puternice, 5 seisme catastrofale şi 5 seisme bine cunoscute: noiembrie 1940, martie 1977, august 1986, 30 şi 31 mai 1990.

Datorită acestor evenimente corelate cu exploatarea deficitară şi intervenţii brutale asupra structurii imobilului, imobilul a suferit degradări structurale şi arhitecturale.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentInterviu cu Avocata Diavolului, GIANINA VERA POROȘNICU : Când am fost admisă în Baroul de Avocați în ’98, am fost 12 de toți. Îmi aduc aminte că ni se spunea că am fost mulți, până atunci fiind doar câte doi-trei intrați pe an. După numai câțiva ani intrau în Barou cu sutele, pe noile principii ale democrației și pe ideea că “intră cine vrea, dar rămâne cine poate”.
Articolul următorJustiția i-a făcut dreptate dezvoltatorului Laurențiu Timofte. A fost suspendată vânzarea blocului de pe Strada Smârdan: „Am respectat contractele și cei care au cumpărat apartamente au văzut că totul e legal”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments