Ambulanta vandalizata de rudele unui pacient din Voinesti. Au spart geamul mașinii și au devenit agresivi cu salvatorii

0
87

Echipele de prim ajutor au fost asaltate de rudele unui pacient care a murit. Situatia s-a petrecut in comuna Voinesti din judetul Iasi cand echipele medicale au intervenit la un caz grav, care se afla in stop cardiorespirator.

La scurt timp de la declararea decesului, apartinatorii victimei i-au acuzat pe medici si asistente ca au venit prea tarziu si i-au amenintat cu bataia. Unul dintre agresori a spart geamul ambulantei. Pentru ca situatia risca sa escaladeze, echipele medicale au solicitat interventia politistilor.

Ambulanta vandalizata de rudele unui pacient din Voinesti

In cateva clipe misiunea de salvare a unui echipaj de la Serviciul de Ambulanta Judetean Iasi se putea transforma intr-o adevarata bataie daca nu interveneau fortele de ordine. Intamplarea a avut loc in comuna Voinesti din judetul Iasi cand echipele medicale au intervenit pentru salvarea unei persoane care se afla in stare grava.

Nicolai Pralea, Purt.Cuv. SAJ Iasi: “Echipajul a preluat pacientul din masina, care se afla in stop cardiorespirator, i-au fost aplicate manevre de resuscitare, conform protocolului timp de peste 50 de minute, din pacate fara raspuns pozitiv si s-a declarat decesul. La locul interventiei erau mai multi apartinatori care s-au manifestat violent, cu un comportament agresiv, chiar au spart geamul din spate al ambulantei”.

Echipele medicale au vrut sa intervina pentru a-i salva viata pacientului insa rudele acestuia i-au inconjurat si amenintat. Mai mult decat atat, un tanar ar fi lovit masina de ambulanta iar un geam a fost spart. Pentru ca exista riscul ca situatia sa scape de sub control, cadrele medicale au solicitat interventia politistilor.

Adina Ciobanu, Purt.Cuv. IPJ Iasi: “Bărbatul a fost preluat de cadrele medicale, fiind efectuate manevre de resuscitare, moment în care o rudă a acestuia, un tânăr de 29 de ani ar fi lovit cu pumnul, în care ținea un obiect contondent, geamul ușii din spate dreapta al ambulanței și l-ar fi spart. Având în vedere cele menționate, precum și faptul că la fața locului, pe DJ 248 A, în comuna Voinești se adunaseră mai multe persoane și autoturisme, reprezentanții ambulanței au solicitat sprijinul poliției. În acest sens au intervenit patrule de poliție din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Miroslava și Secției nr. 6 Poliție Iași în vederea fluidizării traficului rutier, cât și pentru menținerea ordinii și liniștii publice. În urma manevrelor de resuscitare, cadrele medicale au constatat decesul bărbatului de 61 de ani“.

Barbatul care a lovit ambulanta a fost amendat.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentSenatorul PNL Liviu Brătescu şi-a anunţat demisia din partid. Este nemulțumit că se află pe locul 4 la candidații pentru alegerile parlamentare
Articolul următorVideo | Un nor de praf din Asia Centrala a invaluit Iasul
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments