Apare un nou cartier de blocuri în comuna Rediu. Zona este în plină extindere

0
10

Un nou ansamblu de blocuri înșiruite este propus în Rediu, într-o zonă aflată într-o continuă dezvoltare imobiliară în ultimii ani. Valoarea investiției se ridică la 4,3 milioane lei, fiind vorba despre 8 tronsoane de bloc cu regim mic de înălțime. Blocurile vor găzdui 30 de apartamente.

„Se dorește construirea a opt locuințe colective mici cu regimul de înălțime parter și un etaj, într-o zonă de locuințe individuale cu parter, parter și 1 sau 3 etaje. Accesul la amplasament se face prin intermediul drumului existent pe latura de sud a acestuia [str. George Enescu]”, se arată în documentația urbanistică depusă de inițiator, firma FRCA Concept Constructor, la instituțiile avizatoare, conform apix.

Beneficiarul are în proprietate un teren cu o suprafață de aproape 7.000 mp, iar blocurile, spațiile verzi și circulații vor ocupa fiecare câte aproape 2.000 mp – pe restul suprafeței vor fi amenajate 60 de locuri de parcare, iar o mică parte din teren va fi cedată domeniului public. Ansamblul va fi construit în următorii patru ani, conform termenului invocat de inițiator.După cum se poate observa și în imaginea de mai sus, care datează din martie 2024 (conform Google Earth), zona încă nu este exploatată imobiliar la fel ca în vecinătăți. Având în vedere ritmul în care sunt propuse noi construcții în Rediu este de așteptat ca, în 5-10 ani, întreaga zonă să fie ocupată cu vile sau blocuri cu regim mic de înălțime.

5 1 vote
Article Rating


Articolul precedentPe banii parintilor, 13 elevi romani au obtinut aur la Olimpiada Internationala de Chimie Aplicata. Ministerul Educatiei nu le-a finantat participarea
Articolul următorCât ar trebui să cântărească o porție ideală de ovăz la micul dejun pentru beneficii maxime? Cantitățile mari pot duce la îngrășare
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments