Coșmarul șoferilor care trec prin Podu Iloaiei ia sfârșit

0
190

La sfârșitul săptămânii trecute, s-au finalizat lucrările de instalare a sistemului de semaforizare la cele trei intersecții esențiale din Podu Iloaiei, amplasate pe DN 28, la km 47+700 (intersecția cu str. Petru Rareș), km 47+950 (intersecția Primăriei cu str. Traian) și km 48+800 (intersecția DJ 281 – drumul spre Erbiceni).

Următorul pas constă în montarea indicatoarelor de avertizare, iar în această săptămână se vor efectua branșamentele de către furnizorul de energie electrică.

Contractul cu Delgaz Grid a fost semnat pentru conectarea semafoarelor de la Podu Iloaiei la rețeaua de energie electrică, acoperind toate cele trei intersecții incluse în proiect. În zilele următoare, furnizorul de energie va realiza branșamentele electrice, precum și montarea contorilor și a sigiliilor. Directorul general al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, Mugurel Laicu, a menționat că speră ca până la sfârșitul săptămânii să se efectueze probele, iar ulterior să fie activat complet sistemul de semaforizare.

Conform proiectului, semafoarele din cele trei intersecții vor funcționa în sistem „undă verde”, având și un mod de operare „galben intermitent” (regim de avarie) în cazul unor defecțiuni ale echipamentelor. Lucrările sunt realizate de compania Red Spektrum, câștigătoare a licitației organizate de DRDP Iași.

Sistemul de semaforizare a fost testat de DRDP Iași în vara anului trecut, în colaborare cu Asociația „HaiCăSePoate”, iar rezultatele au arătat o reducere de aproximativ 60% a timpilor de așteptare pentru traversarea orașului în orele de vârf

Please follow and like us:
5 1 vote
Article Rating


Articolul precedentO femeie de 30 de ani cautata în Germania a fost retinuta de politistii din cadrul ITPF Iasi
Articolul următorIon Țiriac, EXMATRICULAT din liceu. Și azi susține că a fost nedreptățit. „Sunteți nebuni? Eu…”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments