Greenpeace Romania cere suspendarea acordului de mediu pentru Neptun Deep

0
58

Greenpeace Romania a trimis instantelor o cerere pentru suspendarea acordului de mediu emis pentru proiectul Neptun Deep.

“APM Constanța a acordat acest aviz fără să respecte complet procedurile și dispozițiile legale. Ce lipseste? Evaluări corecte privind impactul asupra schimbărilor climatice și contribuția la emisiile de gaze cu efect de seră, bazate pe date actualizate. Analiză completă din perspectiva dublă a impactului asupra biodiversității și apelor marine. Consultări publice reale și transparente. Informarea comunității cu studii relevante (teste de ecotoxicitate și rapoarte arheologice). Evaluarea riscurilor imediate legate de conflictele maritime”, precizeaza Greenpeace.

“Aceste aspecte au fost tratate superficial de APM Constanța când au eliberat un acord pentru un proiect atât de toxic pentru Marea Neagră. Cerem suspendarea acordului de mediu în instanță după ce mail-urile a 11.000 de români au fost ignorate și după ce domnul ministru al mediului ne-a închis ușa mașinii în nas. Deși statul continuă să-și întoarcă spatele, petiția noastră, care a ajuns la peste 37.000 de semnături, ne arată că nu suntem dispuși să ne dăm bătuți”, a mai spus organizatia de mediu.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentSe inchid doua benzi de pe Bvd. Nicolae Iorga pentru refacerea carosabilului
Articolul următorAnul școlar începe fără „cornul și laptele” la Iași
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments