Instituțiile statului, umilite la Iași! Restaurantul lui Zlate funcționează de ani de zile fără autorizație de construire, aviz de funcționare sau contracte cu firmele de utilități

0
5191

Sfidare cât Casa Poporului pe malurile Ciricului! Restaurantul Kalipso, cu sălile sale de evenimente de pe malul lacului Ciric, funcționează ilegal încă de la deschidere. Peste lipsa avizului de funcționare, Lucian Zlate, cel care controlează această afacere, nu deține nici autorizație de construire. Dacă nu va putea intra în legalitate, focarul de ilegalități al lui Zlate va fi demolat. De asemenea, restaurantul nu are aviz ISU privind securitatea la  incendii și nici contract cu firmele de utilități, cum ar fi EON sau ApaVital. Ilegalități pe linie care au fost girate, ani de zile, de instituțiile atrofiate ale statului

Restaurantul Kalipso din zona de agrement Ciric nu deține autorizație de funcționare emisă de Primăria Municipiului Iași. Totodată, în evidențele electronice din anul 2007 și până în prezent, ale Direcției de Arhitectură și Urbanism nu figurează emise autorizații de construire pe amplasamentul de la Ciric, pe care funcționează Restaurantul Kalipso. Practic, Lucian Zlate, administratorul acestui complex, nu numai că desfășoară o activitate ilegală, aducătoare de venituri la negru, neavând înregistrat nicăieri acest punct de lucru, dar această afacere funcționează într-un spațiu construit ilegal, lucru care te face să te întrebi, retoric bineînțeles, ce au făcut instituțiile statului până acum, de a fost posibil ca acest infractor economic să își desfășoare nestingherit activitatea într-un spațiu construit ilegal, fără autorizație de funcționare, lucruri care, implicit, duc la imposibilitatea de a înregistra din punct de vedere fiscal veniturile realizate.

Urmare a verificărilor realizate de către Poliția Locală la adresa unde funcționează acest restaurant, pe linia lucrărilor de construire realizate nelegal, proprietarul sălilor de evenimente a fost notificat să se prezinte la sediul Poliției Locale în vederea luării la cunoștință și semnarea procesului verbal de constatare și sancționare a contravențiilor, intrarea în legalitate prin obținerea autorizației de construire, dacă condițiile de construire permit acest lucru, în caz contrar desființarea/demolarea lucrărilor de construire realizate ilegal , este răspunsul remis de conducerea Primăriei Iași.

Restaurantul fantomă, invizibil pentru instituțiile statului

Construcțiile în cauză sunt două săli de evenimente cu o capacitate de câteva sute de persoane, care sunt contractate non-stop de doritorii de petreceri într-un cadru natural. Astfel, sala Kalipso Alma poate găzdui un număr minim de 170 de persoane și până la un maxim de 300 de persoane. Cealaltă sală, Kalipso Lago, poate găzdui un număr minim de 70 de persoane și până la un maxim de 240 de persoane. Pentru închirierea uneia dintre aceste săli, beneficiarul va trebui să achite suma de 7500 lei ca avans pentru rezervarea datei, avans care nu va mai fi returnat dacă evenimentul este anulat sau amânat.

 

Sistemul de climatizare și aer condiționat al acestor două săli este asigurat de un generator, deoarece Lucian Zlate nu deține contract cu EON. Peste aceste două săli construite ilegal, Zlate a mai amenajat peste spațiul verde, prin betonare, fără niciun aviz de la Primărie sau Mediu, o parcare cu o capacitate de 100 de locuri. O altă construcție ilegală adăpostește câteva dormitoare, așa-zis matrimoniale, destinate mirilor sau, în lipsa acestora, jocurilor de noroc și orgiilor cu sex și droguri.

Lucian Zlate, individul care își permite să sfideze instituțiile statului în acest hal,  a fost implicat în multe scandaluri, de la bătăi şi împuşcături între clanurile interlope, şi până la acuzaţii de evaziune fiscală. Are două condamnări definitive, ambele cu suspendare. Conduce un Ferrari model F430, în timp ce firmele în care este acţionar împreună cu membrii familiei sunt în acest moment sub supravegherea Fiscului, existând o nouă acuzaţie de evaziune fiscală, cauzată de posibile ilegalităţi în derularea unui proiect din fonduri europene.

4 7 votes
Article Rating


Articolul precedentȘoc și groază la PNL Iași: Liviu Brătescu, posedat de spiritele lui Nae Cațavencu și Agamiță Dandanache
Articolul următorȘî Cip Pară Schi a ieșit la cerșit semnături. A adulmecat ceolanul și vrea la Parliament șî el.
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments