Noaptea Cercetătorilor Europeni, vineri, 27 septembrie: cercetătorii TUIASI vor prezenta experimente inedite pe Pietonalul Ștefan cel Mare

0
80

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) va organiza evenimentul Noaptea Cercetătorilor Europeni 2024, în data de 27 septembrie 2024, începând cu ora 12.00, în Iași, pe Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt. Profesorii, cercetătorii și studenții Politehnicii ieșene vor prezenta tuturor celor interesați cele mai interesante experimente care pot fi realizate în aer liber, de la prânz până seara.

Anul acesta, Iașul împreună cu Cluj-Napoca, Bistrița, Sighetu Marmației, Beclean, Năsăud, Sângeorz-Băi, Pașcani și Hârlău se alătură celor peste 400 de orașe europene ale științei, dezvoltării și inovării. Astfel, Iașul devine din nou parte a celei mai renumite inițiative de popularizare a științei la nivel european, care, în istoria sa de 15 ani, s-a dezvoltat ca una din cele mai potrivite oportunități de o zi în care tinerele generații de elevi și studenți, alături de întreaga comunitate, pot pătrunde altfel în universul cercetării și inovării tehnologice.

Împreună cu partenerii noștri vom organiza o multitudine de activități interactive pentru comunitate (prezentări, expoziții, experimente, interviuri, concursuri, ateliere și jocuri).

Acest eveniment este organizat ca activitate principală în cadrul proiectului SCIENCE4FUTURE-III, finanțat prin programul Horizon Europe Framework (HORIZON), inițiat și implementat de Universitatea Babeș-Bolyai, în parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași și Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.

Obiectivul principal al proiectului SCIENCE4FUTURE-III constă în prezentarea rezultatelor și a metodelor de cercetare publicului larg, în vederea creșterii gradului de conștientizare a importanței activităților de cercetare, de inovare și de transfer tehnologic și obținerii recunoașterii publice a cercetătorilor, dar și pentru înțelegerea impactului activității lor asupra vieții de zi cu zi a comunității.

De asemenea, proiectul include și prezentarea activităților, serviciilor și produselor actorilor locali și regionali cu scopul popularizării contribuției pe care o are procesul de dezvoltare continuă, bazat pe cercetare, inovare și transfer tehnologic, la creșterea calității vieții și a sustenabilității mediului socio-economic.

Partenerii proiectului sunt reprezentați de instituții de învățământ superior și de cercetare, la care se alătură și unități economice, asociații și ONG-uri locale cu activități specifice. Împreună, dorim să împărtășim comunității locale, în special tinerilor – elevi și studenți, cele mai valoroase realizări, rezultate, activități, produse și servicii care sunt rezultatul eforturilor susținute prin cercetare și tehnologii inovative.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments