Pe banii parintilor, 13 elevi romani au obtinut aur la Olimpiada Internationala de Chimie Aplicata. Ministerul Educatiei nu le-a finantat participarea

0
5

Performanta notabila pentru 13 elevi romani care au obtinut medalia de aur la Olimpiada Internationala de Chimie Aplicata. 10 elevi provin de la Colegiul National Sf. Sava din Bucuresti, o eleva de la Colegiul National Unirea din Focsani, Alexandru Mereuta de la Colegiul National Iasi si o alta eleva de la Liceul International de Informatica.

Competitia a avut loc in Indonezia si au participat 119 elevi din 9 tari. Performanta lor este uriasa tinand cont ca deplasarea la concurs s-a facut pe banii parintilor.

“Felicitări şi pǎrinților care au cultivat în copiii lor spiritul de a nu se da bǎtuți niciodată, susținându-i financiar pentru a participa la IAChO, o olimpiadǎ care este în calendarul competițiilor finanțate de Ministerul Educației, dar care nu a fost finanțată nici mǎcar cu 1 leu. Dimpotrivă, ME a tergiversat atât de mult o decizie (şi un rǎspuns la solicitǎrile pe care le-am fǎcut în scris), încât am cumpărat biletele de avion la un preț mult mai mare, pe ultima sută de metri. Dar despre aceste practici ale unor personaje care populeazǎ vremelnic o instituție care se ocupǎ de bunul mers al învățământului, am sǎ scriu şi am sǎ vorbesc, mai pe larg, în zilele urmǎtoare”, a povestit Daniela Bogdan, profesoara la Colegiul Sf. Sava din Bucuresti.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentNoi amânări pentru licitațiile autostrăzii Pașcani – Suceava
Articolul următorApare un nou cartier de blocuri în comuna Rediu. Zona este în plină extindere
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments