Primul cabinet de vaccinare anti-HPV din Iași: Cum te poți programa și cine beneficiază de vaccin gratuit

0
85

La Centrul de Screening și Diagnostic în Boli Oncologice al Institutului Regional de Oncologie (IRO) din Iași a fost inaugurat, miercuri, primul cabinet de vaccinare anti-HPV (Virus Papiloma Uman) din afara capitalei. Managerul IRO Iași, Mirela Grosu, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că programările pentru imunizarea împotriva infecției cu HPV se pot face la numărul de telefon 0374.278.806 sau prin email la [email protected], exclusiv pe baza rețetei emise de medicul specialist sau de medicul de familie.

Vaccinul va fi ridicat din farmacie în ziua vaccinării, într-un recipient termoizolant, cu maximum 60 de minute înainte de ora programată. Dovada achiziției va fi bonul de la farmacie, care trebuie prezentat la vaccinare.

Vaccinul este gratuit pentru tineri cu vârste între 11 și 18 ani și este compensat 50% pentru femeile cu vârste cuprinse între 19 și 45 de ani. Specialiștii recomandă ca prima doză a vaccinului să fie administrată până la vârsta de 14 ani. Vaccinul 9-valent împotriva papilomavirusului uman (cunoscut sub denumirea comercială Gardasil 9) poate fi administrat conform următoarelor scheme: pentru persoanele cu vârste între 11 și 14 ani, se recomandă o schemă cu două doze (0, 6 – 13 luni), iar a doua doză trebuie administrată între 6 și 13 luni după prima. Pentru persoanele de 15 ani și mai mari, se utilizează o schemă cu trei doze (0, 2 și 6 luni) la prima administrare.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentDiskoteka aduce starurile muzicii anilor `80 și `90 pe scena din grădina Palas, la cel mai mare Festival Retro din Europa
Articolul următorColegiul „Mihai Eminescu” va fi modernizat și extins cu fonduri europene
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments