Protocol intre UMF si Primaria Iasi pentru infiintarea unei paduri urbane

0
134

UMF si Primaria Iasi vor oficializa un protocol pentru constituirea unui parc si unei paduri urbane. In zona Sararie, pe doua terenuri care insumeaza peste 1500 metri patrati UMF va amenaja un parc urban, alei pietonale si spatii verzi.

De asemenea, in Sararie – Ticau – Poligon, pe o suprafata de 11.000 de metri patrati, universitatea va amenaja o padure urbana, in scopul purificarii aerului si reducerea zgomotului. Amenajarea acestei suprafete va contribui la revitalizarea zonei.

Universitatea va face aceste investitii din fondurile proprii si nu are nici o pretentie din partea Primariei Iasi. Pe de alta parte, tot in Sararie, institutia de invatamant superior vrea sa contruiasca o sala de sport, pe o suprafata de 5000 mp.

In prezent, studentii unversitatii isi desfasoara orele de educatie fizica in diferite spatii mici situate in imobile de pe strada Vasile Alecsandri si fosta cantina din strada Petre Andrei, imobile construite in anul 1964.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentPSD Iasi si-a stabilit candidatii la alegerile parlamentare
Articolul următorDeontologul Romicâ de la T4 ambalat pentru parliament. A venit șî răsplata pentru grija de pușculița partidului.
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments