Se pregătește un mega proiect imobiliar lângă Pădurea Cetățuia

0
770

Se pregătește un mega proiect imobiliar lângă Pădurea Cetățuia. Momentan, pe terenul unde se va derula investitia functioneaza o statie de betoane iar in vecinatate se afla Bazarul si Targul de Cherestea.

Se pregătește un mega proiect imobiliar lângă Pădurea Cetățuia

In ultimii 5 – 10 ani, s-a observat o tendinta a investitorilor de a se orienta către terenurile care au funcțiunea de producție și depozitare, ce fac parte din marile platforme industriale din Iasi. Pe aceste suprafete activitățile specifice sunt sistate sau nu mai corespund zonei. Acum, se ridica ansambluri de locuințe.

Pe 26 septembrie are loc dezbaterea publica a planului de urbanism pentru derularea unui mega proiect imobiliar in Bvd. Poitiers, nr. 14, langa Padurea Cetatuia, apartinand companiei iesene, Conest. Pe o suprafata de 31.000 mp de teren se propune construirea unui complex rezidential de tip mixed – use: locuinte colective, comert, spatii pentru servicii, spatii pentru agrement, parcare supraterana si subterana, functiuni complementare.

Pe amplasamentul studiat, se află momentan mai multe construcții, printre care si o statie de betone. Suprafața construită totală este de 7061,00mp, având gradul de ocupare de 22,66% raportat la suprafața parcelei. Demolarea construcțiilor existente se va face în baza unei autorizatii, care se poate obține concomitent cu documentația de urbanism.

Compania propune doua complexuri de tip mixed use, primul pe o suprafata de 2445 mp si al doilea pe o suprafata de 28.000 mp. Acestea cuprind următoarele funcțiuni: locuințe colective, comerț, spații pentru servicii, spatii de agrement, parcare supraterană și subterană, alte functiuni complementare.

Functiunile legate de comert, servicii, agrement, alte functiuni cu accesul publicului, se pot amplasa in spatii aplasate la parterul si mezaninul constructiilor de locuire, precum si constructii independente.

Se propune edificarea a unui complex mixed-use compus din 5 corpuri de locuinte colective si o zonă comercială amplasată la parterul și partial etaj/mezaninul constructiilor propuse.

Cladirile vor avea 11 etaje si etaj tehnic, la o inaltime maxima de 45 metri si 16 etaje la o inaltime maxime de 60 metri.

Alimentarea cu apa a obiectivului propus se poate realiza prin racordarea la sistemul public de alimentare cu apa a municipiului Iași, existent pe Șos. Hlincea. Accesul se va face pe actualul drum Iasi – Hlincea pe care Primaria intentioneaza sa-l modernizeze.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedent11 grupe de transport public vor fi aprobate de Consiliul Județean Iași. Contractele vor fi pentru 10 ani
Articolul următorŢara din care ultrabogaţii vor să fugă înainte ca guvernul să elimine o concesie fiscală veche de 200 de ani
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments