Șeful USR Iași, Ștefan Tanasă face legea în partid cu pumnul. Unul dintre membri i-a făcut plângere penală după ce a fost înjurat și lovit de liderul USR Iași. Tanasă vrea să se salveze de dosarele de la DIICOT ȘI DGA prin imunitatea obținută ca viitor parlamentar

0
998

Ștefan Tanasă, președintele USR Iasi -Filiala județeană este din nou în centrul unui întreg scandal. Unul dintre membrii partidului îl acuză că l-ar fi înjurat, bătut și obligat să își dea demisia. Șefia i s-ar fi urcat la cap din momentul în care a ajuns în Biroul Naţional după ce cinci membri de partid clasaţi în faţa sa s-ar fi retras ”strategic”.

Unul dintre membrii USR, președintele unei filiale din judetul Iași povestește cu lux de amănunte în plângerea penală pe care a înaintat-o către Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași prin ce momente umilitoare a trecut în urmă cu ceva timp chiar de față cu alți colegi din partid. Totul ar fi pornit de la accesul la una dintre platformele partidului. Membrul i-ar fi solicitat șefului USR Iași, Ștefan Tanasă accesul.

Șeful USR Iași, Ștefan Tanasă face legea în partid cu pumnul. Unul dintre membri i-a făcut plângere penală după ce a fost înjurat și lovit de liderul USR Iași. Tanasă vrea să se salveze de dosarele de la DIICOT ȘI DGA prin imunitatea obținută ca viitor parlamentar

„M-am deplasat în camera alăturată unde se afla Ștefan Tanasă pentru a cere cât se poate de politicos spprijin în vederea obținerii accesului la platforma dorită. În momentul în care am încercat să comunic cu Ștefan Tănasă se afla și fratele său, Nicolae Tănasă.

Cu problema la care încercam să o rezolv amiabil, Ștefan Tanasă mi-a transmis că daca nu am fost în stare să obțin acces pe platformă înseamnă că sunt un președinte de filială iresponsabil și să îmi iau o foaie să îmi scriu demisia, folosind un ton agresiv”, a povestit membrul USR.

La scenă au mai participat și alți membrii de partid care nu s-au implicat în niciun fel din spusele victimei.

„Tot în acel moment mi s-a spus să ies afară din biroul său și m-am deplasat către…. pentru a găsi o soluție. Aceasta mi-a propus să mai încercăm un dialog cu Ștefan Tănasă la care să participe și dumneai. La momentul revenirii, Ștefan Tanasă mi-a adresat cuvinte obscene, jigniri, după care, iritat de solicitarea mea, a încep să strige pe un ton agresiv Valea, valea ieși afară din birou meu, valea am zis după care a sărit să mă lovească cu pumnul. După ce m-am ferit de pumnul plasat de Ștefan Tanasă, aceasta a continuat a să mă urmărească pentru a reuși să mă lovească. A urmat o nouă serie de lovituri cu pumnul de care am reușit să scap”, a povestit victima.

 

Surprinzător sau nu, Ștefan Tanasă dădea lecții de moralitate pe una dintre paginile sale în urmă cu câteva luni despre bătaia din Parlament dintre deputatul liberal Florin Roman și Dan Vîlceanu (deputat neafiliat, fost PNL).

„Situația petrecută în Parlamentul României, în care deputatul liberal Florin Roman a fost agresat fizic de către Dan Vîlceanu (deputat neafiliat, fost PNL), este o dovadă elocventă a degradării continue a moralității și respectului față de instituțiile democratice ale țării.

În loc să fie un for al dezbaterilor civilizate și al luării deciziilor pentru binele cetățenilor, Parlamentul a devenit scena unor acte de violență și comportamente de mahala, total inacceptabile pentru demnitarii unui stat european.

Acum, victima îl acuză pe Ștefan Tanasă de amenințare, tulburarea ordinii și liniștii publice. acces ilegal la un sistem informatic și purtare abuzivă.

Şeful USR Iaşi a intrat în Biroul Naţional după ce alţi cinci membri aleși au renunțat la locurile lor

Flavia Boghiu, fost viceprimar al Braşovului, acuză că asupra sa s-au făcut presiuni pentru a-i ceda locul în Biroul Naţional al partidului liderului USR Iaşi, Ştefan Tanasă. La rândul său, Alexandru Florea, membru USR, cere intervenţia Elenei Lasconi, el acuzând că „patru femei – Flavia Boghiu, Diana Stoica, Alina Gîrbea şi Diana Buzoianu – au fost presate şi împinse să se retragă de pe lista Biroului Naţional pentru a face loc celui care a falimentat filiala Iaşi – Tanasă Ştefan”.

În postarea sa, userista arată că a fost votată de delegaţi ai congresului USR să facă parte din BN, însă votul colegilor ei încurcă negocierile între liderii de partid, aşa că ea a făcut pasul în spate şi s-a retras. Boghiu ţine să transmită, într-o postare pe grupurile interne ale USR, că modul în care s-a procedat – negocierea bate votul – este nedemocratic şi că dacă ar fi ştiut că se va acţiona aşa, nici nu mai intra în cursă.

„Să vă spun sincer, dacă ştiam că lista din BN nu va fi decisă prin vot democratic, ci prin negociere (la care n-am luat parte), astăzi nu mi-aş fi pus candidatura”, transmite ea.

„Diferenţa dintre calcule şi rezultat a rămas să fie rezolvată prin retrageri, lucru pe care, recunosc – îl consider nu doar nedemocratic ci de-a dreptul incorect şi nedemn de principiile pe care s-a bazat întotdeauna filiala noastră. În primul rând pentru că ignoră voinţa electoratului, în cazul de faţă delegaţii, care poate aveau alta treabă decât să aibă un vot care, ulterior, fără cunoaşterea lor sau a mea, nu va fi respectat.

Din respect pentru Allen (Coliban n.r.) şi la presiunea lui Irineu (Darău n.r.) , vă anunţ că m-am retras din Biroul Naţional pentru a face loc candidatului de la Iaşi (Ştefan Tanasă) care era între cei 8 din lista scurtă, chiar dacă a obţinut mai puţine voturi decât mine.

Nu vă ascund că simt un profund dezacord faţă de acest mod de a desemna conducerea. Faţă de principiul de la care s-a pornit constituirea listei (…)

Închei cu un singur lucru: cred că onoarea este mai importantă decât funcţia şi voi susţine asta întotdeauna. Aş adăuga că la fel de importantă este şi încrederea între noi şi o comunicare onestă fără echivoc şi loc de interpretări.

Faptul că Braşovul a pierdut un loc pe care îl câştigase în BN nu-i o tragedie, soarele va răsări şi mâine. Tragedia începe în momentul în care ne pierdem principiile care ne-au adus împreună”, le transmite Flavia Boghiu colegilor săi.

4.7 3 votes
Article Rating


Articolul precedentO tânară și-a luat o țeapă care o va costa 30 de ani de rate. I-a căzut tavanul în timpul nopții și infiltrațiile i-au distrus tot în casă. Mafia imobiliară din Rediu își bate joc de banii oamenilor
Articolul următorUn ieșean a sunat de 15.000 de ori la 112 în ultimele opt luni. A făcut glume și i-a înjurat pe polițiști
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments