USV Iasi este cautata de straini. Studenții francezi vor să vină să studieze în una dintre cele mai moderne universități

0
99

Strainii vor sa studieze la Universitatea Stiintele Vietii din Iasi. In prezent exista programe de studii in limba engleza pentru Medicina Veterinara, dar sunt solicitari si pentru limba franceza. In acest sens, conducerea universitatii ia in calcul deschiderea unor programe de studii pentru mai multe ramuri din Agronomie.

Baza de cercetare de la USV este apreciata si cautata de mediul academic din strainatate. Tineri din mai multe tari europene vor sa vina sa studieze la Iasi.

Gerard Jitareanu, Rector USV Iasi

„Numărul studenților din Franta care se inscriu la specializarea medicina veterinara in limba engleza a crescut foarte mult. Avem in proiect sa infiintam linii si in limba franceza si nu numai pentru medicina veterinara, dar si pentru specializarile de ingineri”.

In Ezăreni, pe terenul USV Iaşi, va fi construit un întreg campus pentru pregătirea elevilor în învăţământ profesional şi tehnic.

Gerard Jitareanu, Rector USV Iasi

„ Suntem in faza in care facem licitatii pentru a stabili proiectantul si constructorul. In varianta in care lucrurile merg normal, in 2 luni se va finaliza acest proces si se va trece la lucru. Termenul pe care il avem propus este 2026”.

Campusul va cuprinde un cămin studenţesc cu o capacitate de aproximativ 140 locuri, distribuite în 70 camere, o clădire multifuncţională, care include cantină pentru aproximativ 200 de persoane, săli de curs, cabinet medical, birouri pentru personal.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentColegiul „Mihai Eminescu” va fi modernizat și extins cu fonduri europene
Articolul următorJustiția respinge cererea lui Alexandru Muraru de anulare a hotărârii CNCD în cazul Viktor Orban
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments