România a obținut locul 4 la Campionatul Mondial de Karate. Clubul CS ENPI Iași, condus de Constantin Adăscăliței a luat medalia de aur

0
9
Echipa României a impresionat la Campionatul Mondial de Karate Tradițional pentru cadeți, juniori, tineret și seniori, desfășurat în perioada 9 – 13 octombrie în Portugalia, competiția reunind la start 32 de țări și peste 600 de sportivi.
Naționala noastră s-a clasat pe locul 4, cu 4 medalii de aur, 8 de argint, 14 de bronz, pe podium urcând Egipt, Brazilia și Polonia. Contribuția sportivilor ieșeni la această performanță a fost una consistentă, cluburile ieșene afiliate FRKT punctând excelent în clasament.
Astfel, Dragoș Bălăiașa, fondatorul clubului Suprem Karate – Iași, a obținut 2 medalii de aur la fuku – go și kumite seniori, atingând un nivel de performanță greu de egalat în FRKT.
Legitimați la CS Olimpyc Iași, Darius Antoci și Cristina Dascălu și-au adjudecat o medalie de argint, respectiv bronz, în timp ce Yasmina Luca s-a clasat pe locul 5 la proba fuku – go. Luca Antoci, o tânără care promite de la an la an tot mai mult, a ocupat locul 6 la kata individual.
De asemenea, clubul CS ENPI Iași, condus de Constantin Adăscăliței, a punctat prin medalia de aur cucerită de seniorul Aurel Ciubotariu la kumite echipe, acesta plasându-se pe locul 5 la kumite individual, fiind la un pas să intre în semifinale. Reprezentanta aceluiași club, Bianca Balaur s-a clasat pe un binemeritat loc 7 la kata individual, o probă la care aceasta e consacrată încă de când era la categoria tineret.
Delegația sportivilor ieșeni a fost condusă de antrenoarea Irina Pascariu, unul dintre cei mai longevivi sensei.
„Încă o dată, școala ieșeană de karate tradițional scoate la rampă sportivi de excepție, ale căror performanțe la nivel mondial fac cinste orașului nostru. Îi felicit pe toți reprezentanții cluburilor ieșene, sportivi și antrenori, care și-au demonstrat valoarea în cadrul unei competiții de top, dorindu-le noi reușite în confruntările viitoare!”, a transmis primarul Mihai Chirica.
0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments